Οργή από μηχανικούς και αρχιτέκτονες του Βόλου για την “παραμόρφωση” κτιρίου στον Αγιο Νικόλαο

Τα “πυρά” αρχιτεκτόνων, τοπογράφων και μηχανικών δέχεται η κατασκευαστική ομάδα ενός μάρκετ που δημιουργείται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, απέναντι από τον Αγιο Νικόλαο.

Μηχανικοί, αρχιτέκτονες, καθηγητές αρχιτεκτονικής  και τοπογράφοι καταγγέλλουν επώνυμα πως το γωνιακό κτίριο επί της Ερμού με Αγίου Νικολάου αποτελεί αισθητική κακοποίηση για το κέντρο του Βόλου , ενώ θα έπρεπε να έχει λάβει άδειες από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων. Ένας κύβος από γυψοσανίδες , χαρακτηρίζεται το κτίριο .

Αποκαλύφθηκε στο μεταξύ πως το κτίριο ανακατασκευάστηκε χωρίς άδεια όπως αναφέρει η μηχανικός Γραμματή Μπακλατζή, που ερεύνησε το θέμα.

Οι εργασίες έγιναν με ηλεκτρονική βεβαίωση μηχανικού από το e adeies , με την οποία βεβαιώνεται ότι οι εργασίες εμπίπτουν στο αρ. 30 του Ν. 4495/2017 που αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται άδεια δόμησης και άδεια μικρής κλίμακας και δεν απαιτείται καμία έγκριση από φορείς όπως από την εφορεία Νεοτέρων Μνημείων και Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

«Οι φωτογραφίες όμως άλλα δείχνουν. Ναι σκαλωσιές τοποθετήθηκαν και το κτίριο είναι παμπάλαιο και χρειάζεται η γνωμοδότηση του υπουργείου πολιτισμού( Νεωτέρων Μνημείων) και βρίσκεται απέναντι από πλατεία και απαιτεί γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής», αναφέρει η κ. Μπακλατζή. Ο μηχανικός που υπογράφει για την … ανακαίνιση δεν είναι από το Βόλο.