Η αναξιοπρέπεια της πολιτείας “μετριέται” στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

Τραγελαφικές εικόνες καταγράφηκαν για μια ακόμη φορά στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς τις ημέρες της κακοκαιρίας. Ασθενείς και γιατροί με την ομπρέλα στο χέρι, προσπαθούσαν να προστατευτούν από τη βροχή στους …διαδρόμους και τα ιατρεία του Κέντρου Υγείας.
Τον Μάρτιο του 2021 ανακοινώθηκε από την Ζέττα Μακρή η πρόοδος των αναγκαίων προπαρασκευαστικών ενεργειών για τις επισκευές στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς (https://e-thessalia.gr/zetta-makri-stin-teliki-eytheia-apo-tin-ktyp-kai-tin-5i-ype-i-apokatastasi-tis-stegis-toy-kentroy-ygeias-zagoras/) και έναν μήνα αργότερα έγινε γνωστή, πάλι από την κ. Μακρή, η δρομολόγηση της εκκίνησης των εργασιών αποκατάστασης της στέγης…(https://www.lifevolos.gr/index.php/topika/item/20687-zetta-makrh-ekkinoun-oi-ergasies-apokatastashs-ths-steghs-tou-kentrou-ygeias-zagoras).


Έξι μήνες μετά, μαθαίνουμε ότι «εκκρεμεί ακόμη η έγκριση του έργου από την οικεία Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ και η αποστολή του φακέλου στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για ένταξη του έργου αυτού στο ΠΔΕ του 2021».

Την ίδια ώρα στο Κέντρο Υγείας, υπάρχουν στο βάθος κάποιους διαδρόμου κούτες με οδοντιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που δεν εγκαθίστανται λόγω της διαρροής νερού.

Σύμφωνα πάντα με την Υφυπουργό, για τις  ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. που είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του Ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές, το Κένρο Υγείας Ζαγοράς αποτελούσε προτεραιότητα. Που, να μην αποτελούσε δηλαδή.
Κλιμάκιο των μηχανικών επισκέφθηκε το ΚΥ Ζαγοράς για αυτοψία στις 28 Δεκεμβρίου 2020. Υπέβαλε τεχνική έκθεση-περιγραφή των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης και στην συνέχεια προέβη στην σύνταξη προϋπολογισμού, ο οποίος ανήλθε στο ποσό των 378.603€, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων δαπανών για απρόβλεπτα, ΦΠΑ, γενικά έξοδα και εργολαβικό όφελος.
Προκειμένου, λοιπόν, να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες, η ΚΤΥΠ Α.Ε. απέστειλε σχετική επιστολή στην 5η ΥΠΕ ότι απαιτείται εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης, μεταφορά του συνόλου του προϋπολογισμού στην ΚΤΥΠ Α.Ε. καθώς και έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης για την ανάθεση του έργου στην ΚΤΥΠ Α.Ε. Όλα αυτά, τα απλά, εκκρεμούν από το 2020.
Στη Ζαγορά μετριέται η αναξιοπρέπεια της ελληνικής πολιτείας.