Στη “Νύχτα Χωρίς Αυτοκίνητο” θα μετέχει το Σάββατο ο Βόλος

Η «15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» θα πραγματοποιηθεί στις 16 του Οκτώβρη και στον Βόλο από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». H 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» διεξάγεται, ταυτόχρονα, σε 38 πόλεις, σε 40 νυχτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ. και την υποστήριξη πλήθους φορέων, εταιρειών και συλλόγων.

Η προώθηση της δράσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το αλκοόλ εξακολουθεί και στη χώρα μας, να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών. Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά τροχαίων που συμβαίνουν μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, στα οποία εμπλέκονται κυρίως νεαρά άτομα. Στον Βόλο το σημείο δράσης του Ι.Ο.ΑΣ θα είναι «Τα Κύματα».

Κεντρικός άξονας της δράσης είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ, το μήνυμα είναι η προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά, αλλά και υιοθετώντας το γενικότερα, να αναλάβει το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει.