«Take a break» feature από το Instagram

Το Facebook λανσάρει τρία νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση της επιβλαβούς χρήσης του Instagram από τους εφήβους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Vice President of Global Affairs της εταιρείας Nick Clegg σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 10 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο CNN, ο Clegg ανέφερε ότι η εταιρεία θα εισάγει ένα νέο feature που ονομάζεται «take a break», το οποίο θα προτρέπει τους νεαρούς χρήστες να αποσυνδεθούν από το Instagram, όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση που κάνουν στην πλατφόρμα μπορεί να αποβεί επιβλαβής. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν δύο ακόμα εργαλεία. Το ένα θα προτείνει τους έφηβους χρήστες που καταναλώνουν διαρκώς το ίδιο περιεχόμενο να δουν κάτι διαφορετικό και το δεύτερο θα προσφέρει δυνατότητες ελέγχου στους γονείς των έφηβων χρηστών.

Οι κινήσεις, οι οποίες έρχονται παράλληλα με την απόφαση για «πάγωμα» της ανάπτυξης της πλατφόρμας Instagram For Kids, ακολούθησαν τις καταγγελίες εναντίον του Facebook από τη Frances Haugen στη Γερουσία των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, η οποία κατηγόρησε την εταιρεία ότι δίνει προτεραιότητα στο «κέρδος έναντι της ασφάλειας».

Πηγή: marketingweek.gr