“Μαύρα μεσάνυχτα” στο Δημαρχείο του Βόλου

Αδιανόητες καταστάσεις για μια ακόμη φορά στο δημαρχείο του Βόλου. Οι εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας έσπευσαν να παρακολουθήσουν μια συνέντευξη τύπου που θα έδιναν οι εκπρόσωποι της εταιρείας υγροποιημένου αερίου, η οποία σκοπεύει να εγκατασταθεί στο λιμάνι. Μια μεγάλη επένδυση για την οποία έχουν εκφρασθεί πολλές επιφυλάξεις. Ο σύμβουλος του Α. Μπέου , Γ. Σκλιάς απαγόρευσε στον Σ. Λημνιό την είσοδο στο δημαρχείο όπως οι φωτογραφίες μαρτυρούν και κλήθηκε η αστυνομία από την δημοτική αρχή για να απομακρύνει τους δύο πολίτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν μια συνέντευξη η οποία πραγματοποιούνταν σε δημόσιο χώρο , και να καταθέσουν ενδεχομένως και ερωτήσεις όπως είχαν δικαίωμα.
Θα σταθούμε στην απαγόρευση εισόδου στο δημαρχείο δύο ανθρώπων που δεν είναι αρεστοί στη δημοτική αρχή και στην στάση της αστυνομίας που έσπευσε να τους απομακρύνει, χωρίς λόγο, χωρίς φαινομενικά να υπάρχει καμία αιτία (!!!).
Δεν μπορεί η δημοτική αρχή να ενεργεί χωρίς να λογοδοτεί, δεν μπορεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι προέκυψε στην εξουσία αυτοδίκαια. Δεν μπορεί να φέρει τα χαρακτηριστικά μιας σέκτας εξουσίας και με συνεχή επίκληση της εκλογικής υπεροχής της να θεωρεί το δήμο ιδιοκτησία της. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ο δήμος και ο κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να επισκέπτεται το δημαρχείο, χωρίς να απειλείται και οφείλει η αστυνομία να τον προασπίζεται.
Όσο για την εταιρεία, που υποστηρίζει ότι θέλει να αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη της χώρας; Όποιος φοβάται να συνομιλεί με τον κόσμο , όποιος κρύβεται, όποιος νιώθει «ασφαλής» σε ένα περιβάλλον που εκδιώκονται και απειλούνται με ξύλο άνθρωποι, θα πρέπει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Γιατί με όσα συνέβησαν σήμερα αυτή την εμπιστοσύνη- την όποια εμπιστοσύνη ήθελε να χτίσει- την απώλεσε.

ΚΑΤ. ΤΑΣ