Το εμβόλιο του έσωσε τη ζωή – Το μήνυμα ενός ανθρώπου που αντιμετώπισε τον κορωνοϊό

Εάν δεν το ζήσεις , δεν μπορείς να το νιώσεις. Είσαι εμβολιασμένος, λαμβάνεις όλα τα μέτρα, τηρείς ευλαβικά όσα συστήνουν οι γιατροί αλλά είσαι τόσο ευάλωτος απέναντι στον κορωνοϊό. Ο Απόστολος Μωραϊτόπουλος, 69 ετών από τον Βόλο, προβλήθηκε από κορωνοϊό και το μήνυμά του απέναντι στους αντιεμβολιαστές είναι ηχηρό. “Σας λέω από καρδιάς μην τύχει να ζήσετε αυτό που έζησα εγώ . Εμβολιαστείτε γιατί χανόμαστε”, δηλώνει.

Ο ίδιος περιγράφει την μεγάλη περιπέτειά του:
“Έχουμε φτάσει στο σημείο να αρρωσταίνουμε από κοβιντ και να φοβόμαστε να το κοινοποιήσουμε μην τυχόν το μάθει η γειτονιά κάποιοι φίλοι και λοιπά. Απολογούμαι. Δεν είχα σκοπό να το κοινοποιήσω το κάνω μόνο για να βοηθήσω μέσω της προσωπικής μου μαρτυρίας.
Παρότι πλήρως εμβολιασμένος και πολύ προσεκτικός στις εξόδους μου έτυχε να αρρωστήσω και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο: πέντε μέρες υψηλός πυρετός έφτασε κοντά στους 40 την πέμπτη μέρα συνεχώς έλεγχος με το οξύμετρο μην τυχόν πέσει το οξυγόνο κάτω από το 92 και χρειαστεί να πάω νοσοκομείο… Κανονίζω να επισκεφτώ το προσωπικό μου γιατρό με όλες τις προφυλάξεις για να δω αν έχω ακροαστικά και οτιδήποτε άλλο. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και μου έδωσε  την συνηθισμένη διπλή αντιβίωση για να με υποβοήθησει να σταματήσει ο πυρετός. Από την έβδομη μέρα αρχίσει η κατιούσα,  η καλυτέρευση δηλαδή. Την όγδοη μέρα ήμουνα εντελώς απύρετος… βέβαια η όσφρηση μου ήταν μηδενική και εν μέρει είχα έλλειψη γεύσης και έχω  ακόμα.
Δεν φαντάζεστε τη χαρά που είχα. Δεν είχα άλλο πυρετό και το οξύμετρο έδειχνε λίγο καλύτερες τιμές. Περίμενα να κλείσω δύο εβδομάδες και την περασμένη Τετάρτη πήγα να κάνω rapid test και βρέθηκα αρνητικός. Μεγάλη χαρά.
Γιατί τα κοινοποιώ όλα αυτά ; Γιατί θα μου πουν οι αντιεμβολιαστες ότι παρόλο που ήσουνα εμβολιασμένος αρρώστησες. Απάντηση: αν δεν ήμουνα εμβολιασμένος με τα υποκείμενα νοσήματα που έχω,  υπέρβαρος και με διαβήτη,  θα ήμουνα τώρα η κάτω από τα θυμαράκια η διασωληνωμένος. Για αυτό σας λέω τώρα από καρδιάς μην μην τύχει να ζήσετε αυτό που έζησα εγώ . Εμβολιαστείτε γιατί χανόμαστε”.