Νταλάρας και Καζαντζίδης μέσα από τα μάτια του Θ. Λάλα στο Αχίλλειο (photos & video)

Ένα διήγημα διαλόγου ήθελε να δημιουργήσει ο Θανάσης Λάλας με το βιβλίο του «Γιώργος Νταλάρας… και το καλοκαίρι κρυώνω! Ή αλλιώς: Μισός αιώνας ελληνικό τραγούδι» και το πέτυχε απόλυτα.

«Είμαι εδώ γιατί κάποιοι από τους κοντινούς μου ανθρώπους αποφάσισαν μια τιμητική βραδιά, με το μουσικό σχολείο, που με συνδέουν τόσα πολλά. Είναι μια βραδιά αγάπης», είπε ο Γιώργος Νταλάρας, σήμερα από το Αχίλλειο του Βόλου.

Ταυτόχρονα με το βιβλίο για τον Γιώργο Νταλάρα παρουσίασε στο Αχίλλειο και το βιβλίο του για τον Στέλιο Καζαντζίδη, ενώ τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου “απογείωσαν” την εκδήλωση.

Ο Θανάσης Λάλας έγραψε ένα «άλλο» βιβλίο για τον Καζαντζίδη και με δηλώσεις του επανέλαβε  ότι αυτό το βιβλίο αποκαλύπτει έναν Στέλιο που πολλοί δεν γνώριζαν. Έναν άνθρωπο μύθο που δεν τον οδήγησε στο “πάνθεον” των μεγάλων η φωνή του αλλά και ο χαρακτήρας του.

“Είναι ένας Καζαντζίδης που δεν γνώριζε και δεν μπορούσε να υποψιαστεί ο κόσμος. “Δεν είχε “παρουσιαστεί” στους ανθρώπους που τον αγαπάνε. Ηταν ένας βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος και δεν τον έκανε μύθο μόνο η φωνή του.  Το Μουσικό Σχολείο Βόλου, οι Εκδόσεις Αρμός, ο Χώρος Τέχνης «δ.» & το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη» διοργάνωσαν την παρουσίαση των βιβλίων του Θανάση Λάλα “Γιώργος Νταλάρας ….και το καλοκαίρι κρυώνω” & “Στέλιος Καζαντζίδης Θηρίο ανήμερο”. Στην εκδήλωση μίλησε και ο συγγραφέας – τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης.