Το Ιατρείο Πόνου του Νοσοκομείου Βόλου ανοιχτό αύριο στο κοινό για συμβουλές

Με το μήνυμα “Ισότητα στην Παρηγορική Φροντίδα. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!” νοσοκομεία από όλη τη χώρα συντονίζονται για 5η συνεχή χρονιά για να γιορτάσουν την Ημέρα Ανοιχτών Ιατρείων Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας. Φέτος στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται συγκέντρωση υπογραφών σε μια επιστολή στήριξης την οποία έχουν ήδη υπογράψει εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και ασθενών .

Το Ιατρείο Πόνου του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου για 5η  χρονιά συμμετέχει στην
Δράση της Εταιρείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας με σκοπό την γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό της ενασχόλησης του ,πάντα σε εθελοντική βάση με τον χρόνιο και ανίατο πόνο, την θεραπευτική και υποστηρικτική του προσέγγιση.
Θα βρίσκονται όλοι αύριο από τις 10πμ μέχρι και τις 18.00 μμ στο χώρο του Ιατρείου Πόνου του νοσοκομείου στην διάθεση του κοινού για να λύσουν  όποια απορία ή συμβουλέψουν για το κάθε πρόβλημα.

“Τα Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΙΠ&ΠΦ) των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας λειτουργούν εδώ και χρόνια χάρη στην επιμονή, την ευαισθησία και την εθελοντική εργασία εξειδικευμένων λειτουργών υγείας. Είναι τα ιατρεία στα οποία ακουμπούν τον πόνο, την αγωνία και συχνά την απελπισία τους οι πάσχοντες από σοβαρό “υποφέρειν”, εκεί που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας κάθε χρόνο ξαναβρίσκουν το χαμόγελό τους. Η εμπειρία από την πανδημία covid 19 ωστόσο μας έδειξε περίτρανα ότι κανένας υγειονομικός θεσμός δεν είναι δυνατόν να στηρίζεται αποκλειστικά στον ηρωϊσμό ακόμη κι όταν αυτός φτάνει στα όρια της αυτοθυσίας” τονίζουν οι υπογράφοντες την επιστολή. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι: “Είναι πλέον επείγουσα εθνική ανάγκη τα Ι.Π.& Π.Φ. να ενταχθούν με πλήρη υποστήριξη στον νέο νομοσχέδιο περί Παρηγορικής Φροντίδας” και ζητούν την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν την πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε Θεραπεία Πόνου και Παρηγορική Αγωγή όσων την έχουν ανάγκη, σε κάθε γωνιά της χώρας, μέσα από τα συγκεκριμένα ιατρεία.