ΗΠΑ: Κοπέλα σώθηκε επειδή έκανε το σήμα της κακοποίησης

Μια έφηβη κοπέλα από τις ΗΠΑ σώθηκε όταν σκέφτηκε να κάνει τη χειρονομία – σύμβολο της κακοποίησης προκειμένου να προσελκύσει το βλέμμα ενός μοτοσικλετιστή.

Πώς έγινε το περιστατικό

Η 16χρονη βρισκόταν μέσα σε ένα κινούμενο, ασημένιο όχημα μάρκας Toyota στο Κεντάκι και ένας οδηγός μηχανής αντιλήφθηκε πως του έκανε με το χέρι της το «σήμα» που είναι γνωστό στο TikTok ότι συμβολίζει την ενδοοικογενειακή βία και την ανάγκη για βοήθεια: πρώτα δίπλωσε τον αντίχειρά στην παλάμη της και στη συνέχει έκλεισε τα υπόλοιπα δάκτυλα πάνω από τον αντίχειρα.

Ο άνδρας στο δίκυκλο τόνισε στους αστυνομικούς πως η κοπέλα φαινόταν ανήσυχη και ότι οδηγός του οχήματος ήταν ένας μεγαλύτερος άνδρας.

Άμεση η αντίδραση των Αρχών
Οι αξιωματικοί της κομητείας Λόρερ έσπευσαν με υπηρεσιακό αυτοκίνητο στην οδική αρτηρία που κινείτο το ύποπτο όχημα, και το σταμάτησαν για «τυπικό έλεγχο», ενώ ο οδηγός επιχειρούσε να βγει από την λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας.

Όπως διαπιστώθηκε η έφηβη είχε δηλωθεί αγνοούμενη από τους γονείς της λίγες ημέρες νωρίτερα. Η κοπέλα κατέθεσε στους επιθεωρητές πως ταξίδευε με τον συγκεκριμένο άνδρα από τη Βόρεια Καρολίνα και το Τενεσί, ως το Κεντάκι και το Οχάιο.

Οι Αρχές υποθέτουν πως η 16χρονη προσπαθούσε τραβήξει την προσοχή άλλων οδηγών για να καλέσουν την Άμεση Δράση.

Ο άνδρας που οδηγούσε το όχημα συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν σοβαρές κατηγορίες. Υπενθυμίζεται ότι τη χειρονομία για την κακοποίηση είχε προτείνει πέρσι το Ίδρυμα Γυναικών στον Καναδά και υιοθετήθηκε από γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Guardian.

Πηγή: ethnos.gr