Α-Βισση η ψυχή των υπουργών

Του Απόστολου Παντσά

Ήρθε , είδε και απήλθε η κυρία αναπληρώτρια υπουργός Υγείας – συμπαθέστατη κατά τα άλλα – Μίνα Γκάγκα την οποία εναπέθεσε στα υπουργικά έδρανα ο τυφώνας της πανδημίας του κορωνοιού. Σαν γιατρός τη χαρήκαμε λιτή και σαφή, τετράγωνη και λογική όσο την βλέπαμε στις τηλεοράσεις σαν μέλος της επιτροπής της λοιμωξιολόγων. Όμως σαν υπουργός, …αναπληρώτρια του Πλέυρη παρακαλώ, μας μπέρδεψε αρκούντως , αφού δεν καταλάβαμε τι ήρθε να κάνει στο Βόλο. Θα λέγαμε χαλάλι τα ταρατατζουμ , αν μαζί της έφερνε και κανένα τριαξονικό με μισόλιτρα νερού για τους κορακιασμένους ασθενείς του νοσοκομείου Βόλου . Τους ασθενείς με covid που νερό ζητάνε και νερό δεν βρίσκουν αν δεν το έχει φροντίσει συγγενής τους. Αναμάσησε η αναπληρώτρια τα τετριμμένα για αποστάσεις και εμβόλια , έβγαλε τις δέουσες φωτογραφίες και το τερμάτισε όταν ταυτίστηκε και χαριεντίστηκε ( πολιτικά εννοείται ) με τον Μπέο στην κορυφάια ερώτηση που της έγινε για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων του δήμου. Κονεύουμε οσονούπω τα 10.000 κρούσματα την ημέρα και η κυρία υπουργός, που μέχρι προχθές στα κανάλια μιλούσε αυστηρά για τις συγκεντρώσεις των 10-12 ατόμων έκανε την πάπια και είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει (!!!) γιατί ο δήμος έχει δικαίωμα να κάνει εκδηλώσεις . Σαν να επρόκειτο για άλλο κράτος..εντάξει είπαμε Μονακό αλλά …ακόμη ελληνική επικράτεια είμαστε , αν είμαστε τελικά.. Γιατί κυρία Λοιμωξιολόγε μας μπορεί να παρέμβει το κράτος στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς που μπήκανε ξαφνικά τρείς μαζί χωρίς μάσκα γοητευμένοι ίσως από τη μυρουδιά του γύρου και στο δήμο δεν μπoρεί να παρέμβει;
Γιατί κυρία υπουργέ μου έχετε ξεσκίσει κάθε κακομοίρη εμμονικό αντιεμβολιαστή με πρόστιμα και ο δήμος μπορεί άνετα να μαζέψει 1200 φίλους σε κλειστό χώρο , σε μερικά δεκάδες τετραγωνικά , με ευθύνη της αστυνομίας για τις ….αποστάσεις , όπως δήλωσε χαριτωμένα ο …δήμαρχος .
Τώρα θα μου πείτε αυτός Βίσση γουστάρει στην παραλία και Θεοδωρίδου σε πριβέ πάρτι με 1200 άτομα για τα Χριστούγεννα, Βίσση και Θεοδωρίδου θα έχουμε all together. Αυτοί ,εμείς και ο Κορωνοιος. Βίσση και ας γίνει της… Πόπης κι ας στενάξει το Νοσοκομείο και ας μην πω τι άλλο! Μόνο για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων είχαμε όμως νεότερα , γιατί έτσι όπως ήρθε και όπως έφυγε η κυρία υπουργός εμείς συνεχίσαμε να μένουμε στα απόλυτα σκοτάδια για το υγειονομικό μας αύριο εν μέσω πανδημίας. Μέσα στην καλή χαρά ήρθε μάλλον να ευλογήσει τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Μπέου , ένα κάτι σαν σπόνσορας της επιδημίας στο Βόλο , αγνοώντας επιδεικτικά το γεγονός ότι είμαστε ίσως η πρώτη, αναλογικά με τον πληθυσμό, πόλη στην Ελλάδα με ασθενείς με covid, αγνοώντας ότι ένα στα τρία τηλέφωνα στους γιατρούς είναι για λοίμωξη από κορωνοιο , ότι κάθε πολυκατοικία έχει τουλάχιστον μια οικογένεια που ασθενεί και ότι το Νοσοκομείο Βόλου έχει πρό πολλού τερματίσει.
Και καλά ο Μπέος και οι συν αυτώ έχουν το ελαφρυντικό της άγνοιας και της αγελαίας συμπεριφοράς, η υπουργός όμως ; ; Μια υπουργός και δη γιατρός αιχμής στη όλη αυτή τραγωδία του κορωνοιου έχει δικαίωμα να μας ωθεί να σκεφτούμε σε ποια άβυσσο είναι κρυμμένη η ψυχή των υπουργών; Ε, όχι δεν έχει δικαίωμα.