Επιστράτευση για τους ιδιώτες γιατρούς στο Βόλο – Ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΜ

Αδειάζει η κλεψύδρα για την επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών που έχουν προσκληθεί  να ενισχύσουν, έναντι αποζημίωσης για τις υπηρεσίες τους, τις εφημερίες στο ΕΣΥ.

Στη χθεσινή σύσκεψη με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα στο Νοσοκομείο του Βόλου ξεκαθαρίστηκε στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Τσάμη πως εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση πνευμονολόγων και παθολόγων ιδιωτών στο κάλεσμα για εργασία στο Νοσοκομείο του Βόλου ώστε να καλυφθούν οι εφημερίες, θα γίνει επιστράτευση.

Οι γιατροί στη σύσκεψη απέρριψαν τις προτάσεις του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για μεταφορά των ασθενών με covid στη Λάρισα, εκεί που διατέθηκαν 100 κλίνες και δήλωσαν πως δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουν μαζικά ασθενείς “υπό διάλυση” . Πρότειναν να υπάρξει συνεργασία και με άλλες κλινικές εντός της πόλης του Βόλου, ώστε να μην χρειάζεται πολύωρη μεταφορά.

Με δεδομένο ότι στο Νοσοκομείο αποφασίζουν ανεμβολίαστοι ασθενείς να μεταφερθούν ενώ έχουν “καταρρεύσει” , η κλινική τους εικόνα είναι βαριά και είναι αδύνατη η μεταφορά τους. Στις κλινικές covid νοσηλεύονται 7 ‘άτομα κάτω των 40 ετών.

Επίσης οι γιατροί διέψευσαν στη σύσκεψη τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ πως υπάρχουν στο Νοσοκομείο του Βόλου 10 παθολόγοι , καθώς στις κλινικές covid είναι μόλις τέσσερις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος με τη σειρά του έχει αποστείλει έγγραφα σε όλους τους πνευμονολόγους και τους παθολόγους για να εργαστούν στο Νοσοκομείο και αύριο αναμένεται να υπάρχει “εικόνα” για την ανταπόκριση.

Ο αυξανόμενος ρυθμός του αριθμού των ημερήσιων εισαγωγών στο Νοσοκομείο  κινείται στα όρια που μπορούν να υποστηριχθούν από τις υπάρχουσες υποδομές. Οριακή είναι η κατάσταση με το οξυγόνο και με τους γιατρούς.

Η αναβάθμιση στο κόκκινο του επιπέδου των αναγκών περίθαλψης έχει ενεργοποιήσει το εφεδρικό σχέδιο των διακομιδών σε Λαμία και Λάρισα, αλλά δεν μπορούν καθημερινά να γίνονται περισσότερες από δύο λόγω της βαριάς κλινικής εικόνας των ασθενών. Ο   βαθμός δυσκολίας για τη διαχείριση των περιστατικών είναι υψηλός γεγονός που φαίνεται και από τη διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ.