Ο πρόεδρος του ΟΣΕ δηλώνει στα “Γεγονότα” πως ο Σταθμός του Βόλου δεν κλείνει

“Εγω ζητάω να μου κάποιος με ειλικρίνεια από που προκύπτει ότι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Βόλου κλείνει. Ο σταθμός δεν κλείνει και το κτίριο δεν εγκαταλείπεται. Είναι προσωρινές μετακινήσεις του προσωπικού για διάστημα που δεν  θα ξεπεράσει τις δέκα ημέρες , γιατί υπήρξαν μεγάλες ανάγκες στη Λάρισα”. Αυτή είναι η δήλωση στα gegonota.news του προέδρου του ΟΣΕ κ. Σ. Πατέρα.

Οπως είπε ο κ. Πατέρας, σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν κλείσει σταθμοί λόγω υποστελέχωσης και το πρόβλημα στον ΟΣΕ είναι σοβαρό. Για το χρονικό διάστημα διάρκειας των μετακινήσεων υπεύθυνοι για τα δρομολόγια στο Βόλο θα  είναι οι μηχανοδηγοί, που κατ΄ανάγκη θα τα εκτελούν χωρίς την παρουσία σταθμαρχών.

“Οταν ξέρεις το δρομολόγιο, δεν χρειάζεσαι τροχονόμο”, είπε.

“Η υποστελέχωση έχει επιπτώσεις στον ΟΣΕ. Κάθε μέρα φεύγουν εργαζόμενοι με συνταξιοδοτήσεις. Εάν υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις και για παράδειγμα φύγουν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο κεντρικό κτίριο με σύνταξη, δεν μπορώ να πω πως θα αναπληρωθούν. Παντού υπάρχουν ελλείψεις και οι συνταξιοδοτήσεις είναι τεράστιο πρόβλημα, όπως είναι οι προσλήψεις που χρειάζονται δύο χρόνια μέσω ΑΣΕΠ για να ολοκληρωθούν. Αλλά σήμερα δεν κλείνει το κτίριο,  και η μετακίνηση αφορά μόνο λίγες ημέρες. Θα επιστρέψουν στις θέσεις τους” δήλωσε στα ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Επίσης διέψευσε πως έχει αλλάξει η στρατηγική για τη σύνδεση του ΟΣΕ με το λιμάνι.

UPDATE: Στο μεταξύ ο κ. Πατέρας έκανε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου την ακολουθη δήλωση: 

Επανέρχομαι στο δημοσίευμα για να σας αναφέρω και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος τα όσα σας ανέφερα και δια τηλεφωνικού μετά την ανάγνωση του δημοσιεύματος στα «Γεγονότα» κατόπιν της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας για το θέμα των Σταθμαρχών και με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σχετικά με το Σταθμό του Βόλου. Είναι σαφές ότι αυτό που είπα στη σύντομη συζήτησή μας είναι ότι η σύνδεση του συγκεκριμένου δρομολογίου Λάρισας – Βόλου είναι δυνατόν υπό ειδικές και έκτακτες συνθήκες να γίνει και χωρίς την παρουσία Σταθμάρχη στο Σταθμό. Δεν πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να συμβαίνει αυτό, σε ειδικές καταστάσεις όμως, μπορεί να λειτουργήσει. Σε καμία περίπτωση δεν «έχρισα» τους μηχανοδηγούς «υπεύθυνους» για τα δρομολόγια στο Βόλο, ούτε χαρακτήρισα τους Σταθμάρχες, «τροχονόμους». Η ειδικότητα των Σταθμαρχών αποτελεί πιθανότατα την κρισιμότερη σιδηροδρομική ειδικότητα διεθνώς με πολλαπλούς, σύνθετους και κρίσιμους σιδηροδρομικούς ρόλους και ευθύνες, η σημασία της είναι κομβική για οποιαδήποτε σιδηροδρομική λειτουργία και ο τρόπος που αποτυπώθηκε η δήλωσή μου είναι άκρως παρεξηγίσιμη και λανθασμένη. Ως εκ τούτου τη διαψεύδω κατηγορηματικά.