Ο Γ. Μηλίνης κατηύθυνε τις έρευνες για τον σφαγέα της μητέρας του – Σοκαρισμένος ο δικηγόρος

Ένας 39χρονος σφάζει τη νονά του επειδή δεν του έδινε χρήματα για να τζογάρει και να αγοράζει ναρκωτικά και η δολοφονία ανοίγει τον φάκελο για την σφαγή μιας άλλης γυναίκας πριν 12 χρόνια, στην ίδια γειτονιά. Ο δικηγόρος του 39χρονου σφαγέα αναγνωρίζει στη δολοφονία την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της μητέρας του και πριν παραιτηθεί από την υπεράσπιση συζητά με την αστυνομία, που ταυτοποιεί το dna του Θανάση Μυλωνά, με την δολοφονημένη το 2009 Νίκη Μηλίνη μέσα στο σπίτι της.

«Ευχαριστώ τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας της μητέρας μου και είμαι ανακουφισμένος”, είπε ο Γιάννης Μηλίνης.

Το βράδυ της 12ης Αυγούστου του 2009 η επίσκεψη του γιου της στο σπίτι της Νίκης Μηλίνη, στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Ν. Ιωνία, αποκάλυψε ένα στυγερό έγκλημα. Η 69χρονη γυναίκα, που είχε να δώσει σημεία ζωής για δύο ημέρες, βρέθηκε σφαγμένη. Βρέθηκε πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα, μέσα σε λίμνη αίματος. Στο σώμα της έφερε 20 μαχαιριές. Η πόρτα του διαμερίσματος δεν βρέθηκε παραβιασμένη, ενώ το ντύσιμο της γυναίκας και τα σερβίτσια με μπολ παγωτού στο τραπέζι έδειχναν ότι ο δολοφόνος ήταν οικείο πρόσωπο στην ίδια. Του άνοιξε την πόρτα, τον φιλοξένησε και τον κέρασε πριν δεχθεί το μένος του. Οι πολλαπλές μαχαιριές δείχνουν πάθος, μανία και μίσος από την πλευρά του δράστη, ο οποίος φέρεται από τον τρόπο που κινήθηκε ότι είχε προσχεδιάσει καλά την πράξη του, ενώ ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παίρνοντας μαζί του και το όπλο του εγκλήματος.
Πέρασαν 12 χρόνια μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας και μέχρι σήμερα παρέμενε  άγνωστο το πρόσωπο που έμπηξε 20 φορές το αιχμηρό αντικείμενο στο σώμα της 69χρονης γυναίκας.

Μητέρα του δικηγόρου Γιάννη Μηλίνη, η δολοφονημένη γυναίκα και η αστυνομία είχε ερευνήσει και τον Θανάση Μυλωνά, που η μητέρα του δικηγόρου νοίκιαζε στους παππούδες του σπίτι στην τριώροφη οικοδομή. Είχε εμφανιστεί με άλλοθι, αλλά είχε κρατηθεί dna από ιχνη που είχε η δολοφονημένη στα νύχια της. Αμέσως μετά το φονικό , το 2009,  τον πλησίασε ο Θανάσης Μυλωνάς και του ζήτησε να αναλάβει τις υποθέσεις του καθώς οι εκκρεμότητές του με τη δικαιοσύνη αφορούσαν εκβιασμούς, μπραβιλίκια και εμπρησμούς . Πρόσωπο γνωστό στη δολοφονημένη γυναίκα ο Θανάσης Μυλωνάς, καθώς οι παππούδες του έμεναν στο ίδιο τριώροφο σπίτι στην οδό Μελίνας Μερκούρη στο ισόγειο.

Γι΄αυτό δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης καθώς η γυναίκα άνοιξε την πόρτα σε ένα πρόσωπο γνωστό της. Κέρασε παγωτό τον εγγονό των συγκατοίκων της και την δολοφόνησε.

Ο Γιάννης Μηλίνης ανέλαβε και την υπεράσπισή του στο φονικό της νονάς του, που την έσφαξε με 42 μαχαιριές και αύριο θα τον υπερασπιζόταν σε ένα κακούργημα.

Ο ίδιος ο δικηγόρος αύριο θα τον υπερασπιζόταν σε εκδίκαση κακουργήματος στη Λάρισα…