Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ως μικρομεσαίο κόμμα -Σήμερα χρειάζεται ένα κανονικό ΠΑΣΟΚ

Το μήνυμα πως «σήμερα χρειάζεται ένα κανονικό ΠΑΣΟΚ» έστειλε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Παύλος Χρηστίδης. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ως ένα κόμμα που είναι μικρομεσαίο».

Αρχικά και μέσα των όσων είπε στην τηλεόραση CRETA TV, ο κ. Χρηστίδης επισήμανε ότι, «η υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προέκυψε ως μια βαθιά πολιτική ανάγκη να εκφραστεί ένας χώρος τον οποίο υπηρέτησα πολλά χρόνια, ένας χώρος τον οποίο είδαμε να φτάνει στο 4% και σιγά σιγά με την προσπάθεια, την τόλμη, τη γενναιότητα, την ανθρωπιά της Φώφης Γεννηματά να ξαναχτίζεται να κερδίζει την πολιτική του αυτονομία και σήμερα να συζητά πως θα ξαναγίνει πρωταγωνιστικός πόλος του συστήματος».

«Δεν θα συνεχίσουμε και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ως ένα κόμμα που είναι μικρομεσαίο. Η δική μας παράταξη έχει ιστορική βάση στις μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν στη χώρα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αυτός ο οποίος έδωσε φωνή στους μη προνομιούχους του 1981, άλλαξε την Ελλάδα, δημιούργησε την ελπίδα, την καινοτομία, την πρωτοπορία, θεσμούς οι οποίοι έδωσαν φωνή σε κάθε γενιά», συνέχισε.

Ακόμη, από την Κρήτη όπου βρίσκεται για περιοδεία, υπογράμμισε ότι: «Σήμερα χρειάζεται ένα κανονικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα μιλάει στην ψυχή, στο συναίσθημα αλλά και στο μυαλό των Ελλήνων. Ημουν πάντοτε ΠΑΣΟΚ, από τα χρόνια της ΠΑΣΠ και της νεολαίας. Αυτήν τη στιγμή δεν δίνουμε μια μάχη συμβόλων, δεν δίνουμε μια μάχη για το παρελθόν, δίνουμε μια μάχη βαθιά πολιτική.

»Ο ήλιος ήταν είναι και θα παραμείνει ο σηματοδότης μας, ο φάρος της παράταξης μας. Είναι το σύμβολο που έπιασε την καρδιά και το συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα το νοσταλγούμε, γιατί ταυτίστηκε με πολιτικές οι οποίες έδωσαν φωνή στον αγρότη και την αγρότισσα, στον μικρομεσαίο.

Εν συνεχεία, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής είπε: «Η δικιά μας γενιά δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα χτίσει ένα σπίτι, ότι θα κάνει οικογένεια, όπως έκαναν οι γονείς μας και σε ηλικία πολύ μικρότερη από εμάς. Ενα πολύ μεγάλο κομμάτι της δικιάς μου γενιάς είναι απογοητευμένο και οργισμένο με τους πολιτικούς.

Δεν είμαστε εδώ για να έχουμε οδηγούς, δεν είμαστε εδώ για να έχουμε ωραία γραφειάκια. Είμαστε εδώ για να αφουγκραστούμε τον πολίτη ο οποίος σήμερα υποφέρει από την ακρίβεια, από την αδικία.

«Οχι άλλες χαμένες ευκαιρίες, εάν θέλουμε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα όλοι οι πολίτες», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Χρηστίδης, για να προσθέσει: «Ολοι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να αλλάξουμε τις αδικίες τις οποίες επανελειμένος έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ακόμη, έκανε λόγο για «ολοκληρωτική αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Δύο φορές ο κ. Μητσοτάκης έχει πανηγυρίσει το τέλος της πανδημίας, επαναλαμβάνει δύο χρόνια τώρα τα ίδια λάθη όσον αφορά τη λήψη μέτρων, τα οποία δεν τα εφαρμόζουν ούτε οι ίδιοι οι Υπουργοί του.

»Έχουμε και τους κ. Γεωργιάδηδες της κυβέρνησης, οι οποίοι βγαίνουν και δηλώνουν “μη σώσουν και εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι”, γεγονός το οποίο ρίχνει λάδι στη φωτιά και δημιουργεί αμηχανία και ανασφάλεια στον κόσμο. Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα πειθούς, όχι να σπαταλάμε χρήματα σε καμπάνιες αναποτελεσματικές όπως η “λίστα Πέτσα”. Η κυβέρνηση εκτός από αναποτελεσματική αποδεικνύεται και φοβική».

Τέλος, αναφορικά με τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα πριν την εκλογική διαδικασία, όπως είναι το debate, απάντησε: «Θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο ώστε να κάτσουμε όλοι οι υποψήφιοι γύρω από το ίδιο τραπέζι και να απαντήσουμε με ειλικρίνεια, ευθύτητα και αυθορμητισμό στα ερωτήματα των δημοσιογράφων».

Πηγή: iefimerida.gr