Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου: Παρέμβαση στον Άγιο Νικόλαο για τις γυναικοκτονίες και το revenge porn

Παρέμβαση για τη διαμαρτυρία εναντίον των γυναικοκτονιών και των σεξουαλικών κακοποιήσεων μέσω εικόνας πραγματοποίησαν οι “Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου” σήμερα το απόγευμα στις 18.30 στην Ερμού μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο Βόλου.

Τόσο η 17η γυναικοκτονία μέσα σε ένα χρόνο όσο και το revenge porn του Στάθη Παναγιωτόπουλου που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από την καταγγελία ενός θύματός του, έβγαλε στο δρόμο τους ανθρώπους που μάχονται αυτές τις περιπτώσεις. Εκτός από το Βόλο, στην Αθήνα υπήρξε παρέμβαση για τα ίδια ζητήματα από το γυναικείο κίνημα.

“Βγήκαμε για να ακουστούμε πιο δυνατά και να αλλάξει η κατάσταση. Κάποιοι άντρες πολύ συχνά εκμεταλλεύονται τη σχέση που είχαν με μια γυναίκα και βγάζουν προσωπικό υλικό στο διαδίκτυο χωρίς τη συναίνεσή της. Θέλουμε να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά ώστε όταν συμβαίνει κάτι, να είμαστε σε ετοιμότητα, να αντιδρούμε. Αντιδρούμε γιατί έχουμε αιτήματα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η πολιτεία αυτά τα ζητήματα αφήνοντας τις γυναίκες απροστάτευτες και θέλουμε αυτό να αλλάξει” αναφέρει η εκπρόσωπος των “Μαχητικών και Ελεύθερων Βόλου” Μαριάνθη Κυπρίδου.

“Η νομοθεσία δεν έχει αλλάξει καθώς ο όρος γυναικοκτονία δεν έχει ενταχθεί στον ποινικό κώδικα ενώ η νομοθεσία για τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω εικόνας δεν καλύπτει αυτά τα εγκλήματα. Πρέπει να γίνει νομική αναθεώρηση. Ήδη, γίνονται παρεμβάσεις σε νομικό επίπεδο από δικηγόρους. Είναι μακρύς ο δρόμος και έχουμε πολλά πράγματα να επιτύχουμε. Ο θυμός και η λύπη με αυτές τις καταστάσεις γίνονται δράση. Η συλλογική αντιμετώπιση έχει δύναμη” σημειώνει η ακτιβίστρια.