Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βόλο (φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το 12ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Το Φεστιβάλ προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δημήτριος Χατζηγεωργίου, Θεολόγος, Καθηγητής Βυζ. Μουσικής και Πρωτοψάλτης του φιλοξενούντος Ναού, ενώ για το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου π. Απόστολος Μόναχος, Θεολόγος – Εκπαιδευτικός.

Στο μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε συμμετείχαν οι εξής χορωδίες:

Α. Της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Ευσταθίου Γραμμένου

Β. Της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Ιωάννου Μαυρομάτη

Γ. Ο Γυναικείος χορός «Αι Άδουσαι», υπό την διεύθυνση της Δομεστήκαινας, Δρος Σέβης Μαζέρα – Μάμαλη και

Δ. Του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Δημητρίου Κατσικλή.

Οι ύμνοι που άκουσε το ακροατήριο παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού, Ιγνατίου, αφορούσαν την επερχόμενη γιορτή των Χριστουγέννων.

Ο Μητροπολίτης, αφού συνεχάρη τις χορωδίες, ανέφερε πως «επανήλθαμε και αυτό αποδεικνύει ότι δεν χάθηκε η ελπίδα, η Εκκλησία δεν έχασε τον βηματισμό της και την ζωή της» ύστερα από τα δύο χρόνια διακοπής των εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας. Επίσης, σημείωσε πως «όλοι οι χορωδοί είναι ζωντανά μέλη της Εκκλησίας, που μετέχουν στην Λατρεία ουσιαστικά και όχι απλώς καλλιτεχνικά. Μέσα στην εκκοσμικευμένη εποχή μας υπάρχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που εις πείσμα των καιρών πιστεύουν στον Χριστό και αυτή την πίστη εκφράζουν μέσω της ενασχόλησής τους με την Βυζαντινή Μουσική». Τέλος, ζήτησε από όλους ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων και κατά την εορταστική περίοδο.