Το “Χαμόγελο” για την έφηβη που κακοποιούσαν οι γονείς της στο Βελεστίνο: “Ένα ακόμη παιδί σώθηκε” 

Μετά και την καταδίκη γονέων για την σωματική κακοποίηση της έφηβης κόρης τους στο Βελεστίνο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα ακόμη παιδί σώθηκε από την κακοποίηση χάρη στην άμεση και έγκαιρη επικοινωνία του με τη δομή.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη του “Χαμόγελου”, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ανήλικη κοπέλα επικοινώνησε μαζί μας μέσω της εφαρμογής CHAT 1056, ζητώντας βοήθεια καθώς ανέφερε οτι συστηματικά κακοποιείται απο τους γονείς της. Αφού το παιδί πλαισιώθηκε και ενημερώθηκε για τα δικαιώματά της, έγιναν άμεσες ενέργειες για την προστασία της σε συνεργασία με το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και την Εισαγγελία της περιοχής της.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Αυτόφωρο και οι δύο γονείς καταδικάστηκαν. “Μια ακόμη υπόθεση, ένα ακόμη παιδί που ταλαιπωρείται απο την κατάχρηση της γονεικής εξουσίας” τόνισαν τα στελέχη του “Χαμόγελου”.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία της 14χρονης, η 48χρονη μητέρα της τη χτύπησε με τα χέρια της στην πλάτη δύο φορές και στη συνέχεια ο 48χρονος πατέρας της δύο φορές στα πόδια. Οι δύο γονείς έκατσαν χθες το πρωί στο σκαμνί των κατηγορουμένων του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου όπου υποστήριξαν πως το παιδί τους αντιδράει καθώς βρίσκεται στην εφηβεία και πως θέλουν να το σπουδάσουν. Επίσης, σημείωσαν πως η 14χρονη τους έβρισε γιατί την πίεζαν για να διαβάσει για το πτυχίο των αγγλικών της. Η εισαγγελέας τους επισήμανε πως οι γονείς πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα όταν έχουν παιδιά στην εφηβεία καθώς σε καταστάσεις πίεσης ελλοχεύονται κίνδυνοι για ακραίες αντιδράσεις από τους έφηβους, όπως το να φύγουν από το σπίτι.

Το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε ένα έτος με αναστολή τόσο τον πατέρα όσο και τη μητέρα της 14χρονης. Επίσης, παρήγγειλε κοινωνική έρευνα για το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει η 14χρονη καθώς και προκαταρκτική έρευνα από την ασφάλεια Βόλου για το ενδεχόμενο και άλλων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν μέσα στην οικογένεια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, υλοποιεί εξειδικευμένες δράσεις με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των φαινομένων κάθε μορφής Βίας απέναντι στα παιδιά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω πλήθους υπηρεσιών που επεκτείνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την Πρόληψη, την Παρέμβαση και τη Θεραπεία.

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

● Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
● Μέσω της Εφαρμογής CHAT1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.