Φιάσκο

Από τα σχολεία απουσίαζαν σήμερα συνολικά 6.900 εκπαιδευτικοί λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού, εκ των οποίων 2.450 με το σελφ τεστ που διενήργησαν χθες Κυριακή, και 4. 450 που ήδη νοσούν τις τελευταίες ημέρες.
Στους αριθμούς αυτούς δεν έχουν προσμετρηθεί τα θετικά rapid test των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών αλλά ούτε και οι στενές επαφές. Εννοείται πως πρόβλεψη για αναπλήρωση δεν υπήρχε. Τα μεγάλα κενά χαρακτηρίζονται … αρρυθμίες.

Επίσης σύμφωνα με το edupass , με στοιχεία των σελφ τεστ που έγιναν χθες Κυριακή, βρέθηκαν 12.000 θετικοί μαθητές, ενώ υπάρχει και ένας επιπλέον αριθμός απόντων μαθητών που ήδη νοσούσαν.

Είναι γεγονός ότι στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος συχνά συμβαίνουν πολλά απρόοπτα γεγονότα…. Μόνο που το χάος που δημιούργησε το Υπουργείο Παιδείας δεν ηταν ένα απρόβλεπτο γεγονός, αλλά ένα προσχεδιασμένο φιάσκο.
Αυτό το φιάσκο ,δεν έλαβε υπόψη του μία ιδιαίτερα ευπαθή κοινωνική ομάδα, αυτή των ανήλικων μαθητών . Εφόσον είχε ληφθεί απόφαση να αγνοηθούν, δεν υπήρξαν οργανωμένες και αποφασιστικές ενέργειες για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κρίσης. Σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ευχαρίστησε την εκπαιδευτική κοινότητα … η οποία ήταν ακροβολισμένη σε κάμερες και μικρόφωνα και της ζητούσε το ελάχιστο δυνατό… να δείξει δηλαδή λίγη σοβαρότητα.