Στο Μοναστήρι των Ταξιαρχών στο Πήλιο τον περίμεναν σαν Μεσσία

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε σήμερα (11.01.2022) η δίκη του ψευτογιατρού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Με παρόντα τον ψευτογιατρό στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας σύζυγος και πατέρας, του οποίου την γυναίκα και την κόρη, καρκινοπαθείς και οι δύο, «κούραρε» ο ψευτογιατρός αποσπώντας του πάνω από 52.000 ευρώ.

Ο μάρτυρας μάλιστα μόλις αντίκρυσε τον ψευτογιατρό να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα του φώναξε «βρωμιάρη». Όπως περιέγραψε, ο ψευτογιατρός τους υποσχέθηκε πλήρη ίαση και στις δύο περιπτώσεις. Ωστόσο, τελικά, κινδύνεψαν οι ζωές και του παιδιού του αλλά και της συζύγου του από τις δήθεν θεραπείες του ψευτογιατρού.

«Σαν να ήταν ο Μεσσίας»
Ο μάρτυρας περιέγραψε πως το 2017, το καλοκαίρι, μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του επισκέφθηκαν τον ψευτογιατρό σε μοναστήρι στο Πήλιο για την ασθένεια του παιδιού του.

«Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» περιέγραψε ο μάρτυρας, στρέφοντας το κεφάλι του προς τον κατηγορούμενο και λέγοντας του «τα λέω καλά;» με την πρόεδρο να του ζητάει να ηρεμήσει.

«Έφτασε η σειρά μας. Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε “μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να πέρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια”. Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική στο παιδί, η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν “άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας”».

Τελικά, αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη θεραπεία του ψευτογιατρού, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

«Στις 29-12-2017 συναντηθήκαμε σε ιδιωτική κλινική όπου του έδωσα 11.800 σε επιταγές για τη θεραπεία. Μου ζήτησε ή επιταγές ή μετρητά, λέγοντας μου πως δεν έχει λογαριασμούς στην Ελλάδα. Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία, η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος την διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα.

Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί. Στα τέλη Ιανουαρίου 2018 έκανε ένεση αρτεμισίνης στο μοναστήρι στην κόρη μου. Μετά από μία εβδομάδα της ήρθε περίοδος για πρώτη φορά και η γυναίκα μου τον πήρε τηλέφωνο να του το πει. Εκείνος της απάντησε “εγώ δεν έκανα τίποτα, ο Θεός“. Πάντα επικαλούνταν τα θεία. Τον Απρίλιο έκανε ξανά ένεση στο μοναστήρι. Τον Ιούλιο του 2017 του έδωσα άλλα 5.220 ευρώ».

«Ούτε χειρουργείο»
Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε πως αρρώστησε και η γυναίκα του.

«Τον Δεκέμβρη 2018 διαγνώστηκε και η γυναίκα μου με καρκίνο στο έντερο. Πήρε τηλέφωνο και το είπε στον ψευτογιατρό και εκείνος της έλεγε “μη φοβού δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα“.

Εμείς τελικά αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες.

Τελικά, εμείς αποφασίσαμε να ακούσουμε τον ψευτογιατρό. Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ».

Ο μάρτυρας κατάθεσε στο δικαστήριο πως τελικά διέκοψαν τη θεραπεία, το 2020, όταν έμαθαν για τη σύλληψη του ψευτογιατρού.

«Το τελευταίο διάστημα, πριν σταματήσουμε τη θεραπεία, η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγα σιγά ωστόσο χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα. Για να την αντιμετωπίσουμε βάλαμε βαλβίδα. Η γυναίκα μου εάν συνέχιζε τη θεραπεία του ψευτογιατρού σίγουρα θα πέθανε. Όπως διαπιστώσαμε είχε πολλές φλεγμονές στο έντερο πιθανόν από τη θεραπεία του κατηγορούμενου».

Ο μάρτυρας μάλιστα έβγαλε από την τσέπη του και έδειξε στο δικαστήριο δύο μπουκαλάκια από αυτά που τους είχε δώσει ο ψευτογιατρός για τη θεραπεία της γυναίκας και της κόρης του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Kentavros