Βόλος: Στον Εισαγγελέα τρεις ανήλικοι για την μεγάλη κλοπή στην Κιβωτό του Κόσμου

Προθεσμία για σήμερα προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή πήραν οι 3 ανήλικοι 15, 16 και 17 ετών που συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα για την κλοπή στην Κιβωτό του Κόσμου στο Διμήνι. .

Χθες το πρωί, οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα καθώς συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, κατηγορούμενοι για την μεγάλη κλοπή.

Οι τρεις ανήλικοι, δύο εκ των οποίων είναι μουσουλμανικής καταγωγής από την Κομοτηνή, φέρεται να παραβίασαν τη Δευτέρα το πρωί παράθυρο γραφείου από την «Κιβωτό του Κόσμου» όπου είναι τρόφιμοι και αφαίρεσαν από το εσωτερικό ένα μη πακτωμένο χρηματοκιβώτιο, που περιείχε χρηματικό ποσό από 20.000 έως 30.000 ευρώ, δύο χρυσούς σταυρούς με τις αλυσίδες τους και δωροεπιταγές διάφορων καταστημάτων, ένα ακόμη πλαστικό χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, δύο κουμπαράδες, που περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από κερματοδέκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ανήλικοι δεν έχουν πει πού βρίσκονται τα κλοπιμαία ενώ ο 17χρονος «εγκέφαλος» είχε επιδείξει παραβατική συμπεριφορά στο παρελθόν.

Σε κοντινή απόσταση από την έδρα του οργανισμού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματοκιβώτια και οι κουμπαράδες χωρίς τα χρηματικά ποσά και τα τιμαλφή, οι δωροεπιταγές οι οποίες αποδόθηκαν σε υπεύθυνη του οργανισμού, καθώς και 2 κατσαβίδια.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.