Βόλος: Έκλεψαν 17 καρδερίνες και 2 καναρίνια – Δυο κλοπές και μια ληστεία μέσα σε λίγες ώρες 

Αδυναμία… στα ωδικά πτηνά είχαν δυο ληστές που συνελήφθησαν για δυο κλοπές και μία ληστεία τη νύχτα της 18ης Ιανουαρίου, στον Βόλο. Πρόκειται για έναν 46χρονο και έναν 43χρονο οι οποίοι στις 3:15 τα ξημερώματα της Τρίτης, έχοντας καλυμμένα τα
χαρακτηριστικά τους, αναρριχήθηκαν σε ταράτσα σπιτιού, στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας ενός 78χρονου, και έκλεψαν 17 καρδερίνες. Στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν, έγιναν αντιληπτοί από τον 78χρονο και όταν εκείνος προσπάθησε να τους σταματήσει, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με τα χέρια και όταν ο 78χρονος αντιστάθηκε, τον τραυμάτισαν με ένα κατσαβίδι και τράπηκαν σε φυγή.

Νωρίτερα, οι δυο τους είχαν παραβιάσει αποθήκη 74χρονου στην Πορταριά, απ’ ‘οπου έκλεψαν 2 καναρίνια.

Λίγο αργότερα, στις 6:30 το πρωί, ο 46χρονος αποφάσισε να συνεχίσει τη δράση του μπαίνοντας σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα. Έκλεψε 40 ευρώ από κομοδίνο και μια γυναικεία τσάντα με 30 ευρώ σε χαρτονομίσματα και 2 τραπεζικές κάρτες. Φεύγοντας, όμως, έγινε αντιληπτός από την 65χρονη ιδιοκτήτρια που κάλεσε αμέσως την αστυνομία και ο 46χρονος εντοπίστηκε πριν προλάβει να απομακρυνθεί.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλοπιμαία, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα κλουβί ωδικών πτηνών, που αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Μετά τη σύλληψή του, αποκαλύφθηκαν η ληστεία και η κλοπή που είχαν προηγηθεί, με την αστυνομία να συλλαμβάνει και τον 43χρονο.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.