Ελεύθεροι οι ανήλικοι που έκλεψαν την Κιβωτό- Κλειστά τα στόματα για τα κρυμμένα κλοπιμαία

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους οι τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν την Τετάρτη το απόγευμα για την κλοπή στην Κιβωτό του Κόσμου στο Διμήνι.
Οι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν καθώς προχθές ζήτησαν και πήραν προθεσμία. Μετά την απολογία τους, οι τρεις φερόμενοι ως δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους και θα παραπεμφθούν στα δικαστήρια ανηλίκων όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκρισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκάλυψαν πού βρίσκονται τα κλοπιμαία. Ζήτημα, ωστόσο, τίθεται σχετικά με τη διαμονή τους καθώς η Κιβωτός του Κόσμου έχει τη γονική τους μέριμνα.
Οι τρεις ανήλικοι, δύο εκ των οποίων είναι μουσουλμανικής καταγωγής από την Κομοτηνή, φέρεται να παραβίασαν τη Δευτέρα το πρωί παράθυρο γραφείου από την «Κιβωτό του Κόσμου» όπου είναι τρόφιμοι και αφαίρεσαν από το εσωτερικό ένα μη πακτωμένο χρηματοκιβώτιο, που περιείχε χρηματικό ποσό από 20.000 έως 30.000 ευρώ, δύο χρυσούς σταυρούς με τις αλυσίδες τους και δωροεπιταγές διάφορων καταστημάτων, ένα ακόμη πλαστικό χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, δύο κουμπαράδες, που περιείχαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από κερματοδέκτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος «εγκέφαλος» είχε επιδείξει παραβατική συμπεριφορά στο παρελθόν.
Σε κοντινή απόσταση από την έδρα του οργανισμού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματοκιβώτια και οι κουμπαράδες χωρίς τα χρηματικά ποσά και τα τιμαλφή, οι δωροεπιταγές οι οποίες αποδόθηκαν σε υπεύθυνη του οργανισμού, καθώς και 2 κατσαβίδια.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου