Στον Βόλο το ιδιωτικό Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης που έδιωξαν από το Πέραμα για “φέσια”

Κακήν κακώς έδιωξαν από τον Δήμο Περάματος το ιδιωτικό Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης που «έρχεται» στον Βόλο, με πρόεδρο τον γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Τα gegonota.news δημοσιεύουν  την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος για την έξωση του ιδιώτη καθώς δεν τηρούσε καμία συμβατική υποχρέωση.

Σάλος είχε προκληθεί στο Πέραμα με τις πρακτικές του ιδιώτη που εκμεταλλευόταν το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης που μεταφέρεται στον Βόλο.

Πρόεδρος του ιδιωτικού Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης που μεταφέρεται στον Βόλο είναι ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος , στενός φίλος του Χρήστου Τριαντόπουλου.
Ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος έκανε και την «μεσιτεία» για να μεταφερθεί το ιδιωτικό μουσείο στον Βόλο, και συγκεκριμένα στο Εκθεσιακό Κέντρο που καταργήθηκε από αθλητικός χώρος και μετατράπηκε σε λαική πίστα για εκδηλώσεις της δημοτικής αρχής.
Ο Δήμος Περάματος που είχε διαθέσει τον χώρο φιλοξενίας καθώς νωρίτερα το Μουσείο είχε “ξηλωθεί” και από χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς- αποφάσισε πως ηρθε η ωρα να φύγει ο ιδιώτης γιατί δεν τηρούσε καμία συμβατική υποχρέωση. Το γεγονός ότι δεν τηρούνταν οι συμβατικές υποχρεώσεις είχε παραδεχτεί και η αντιπολίτευση στο Πέραμα , που δεν συμφωνούσε ωστόσο με το «ξήλωμα¨.

Έκαναν ότι ήθελαν , δεν έδιναν λογαριασμό

Η δημοτική αρχή στο Πέραμα είχε απαντήσει μέσω του αντιδημάρχου Θοδωρή Τερζή, με σκληρό ύφος για την παρουσία και την εκμετάλλευση του ιδιώτη εις βάρος του δήμου.
Με δήλωσή του ο κύριος Τερζής ανέφερε: ««Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι» και συνέχισε τονίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για ένα μουσείο ναυτικής παράδοσης «αντάξιο της πόλης του Περάματος». Παράλληλα έκανε αναφορά στο ήδη υπάρχον χαρακτηρίζοντας τον ένα χώρο « όπου δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ και οι πολίτες δεν απολαμβάνουν το παραμικρό και ανήκει και σε ιδιώτη ο οποίος το χρησιμοποιεί όπως αυτός επιθυμεί».
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε σκληρό ύφος «Είναι ντροπή το ότι δεν τηρεί κανέναν όρο της σύμβασης. Θα έπρεπε να έφευγε μόνος του μένοντας στα πολλαπλά οφέλη που έχει αποκομίσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία» ενώ συνεχάρη τον Δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη «που δεν ανέχεται αυτήν την κακοδιαχείριση»
Τέλος ο Θοδωρής Τερζής προέτρεψε αυτούς που χρεοκόπησαν τον δήμο να κάνουν περισσότερη αυτοκριτική.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Θοδωρή Τερζή:
«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι
Το Πέραμα αξίζει ένα σύγχρονο μουσείο ναυτικής παράδοσης για τους δημότες και τους επισκέπτες του.
Αντί γι αυτό έχουμε έναν χώρο όπου δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ και οι πολίτες δεν απολαμβάνουν το παραμικρό.
Αντί για μουσείο έχουμε έναν ιδιώτη που ανοίγει τον χώρο οποτε θέλει για να τον αξιοποιεί όπως αυτός επιθυμεί.
Είναι ντροπή το ότι δεν τηρεί κανέναν όρο της σύμβασης. Θα έπρεπε να έφευγε μόνος του μένοντας στα πολλαπλά οφέλη που έχει αποκομίσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία.
Μπράβο στο Δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη που δεν ανέχεται αυτήν την κακοδιαχείριση.
Η ντροπιαστική εικόνα ενός μουσείου-σπιτιού ιδιώτη που το κλειδώνει και φεύγει χωρίς να πληρώνει το παραμικρό πρέπει να λάβει τέλος. Ο δημότης του Περαματος θέλει σεβασμό στα εκατομμύρια ευρώ που έχει δώσει χωρίς αντίκρισμα.
Αυτοί που χρεοκόπησαν το Δήμο και τον έθεσαν όμηρο τέτοιων καταστάσεων ας μην διαμαρτύρονται, αλλά να κάνουν αυτοκριτική»

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περάματος που αναρτήθηκε στη Διαύγεια

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9261%CE%A9%CE%9E%CE%94-%CE%92%CE%98%CE%9C?inline=true