Οι μαρτυρίες σοκ εγκλωβισμένων οδηγών στην Αττική Οδό – 1.200 αυτοκίνητα παραμένουν εκεί 

Αδιανόητες εικόνες καταγράφηκαν χθες στην Αττική Οδό και άλλους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής μετά τον χιονιά που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην κυριολεξία στους δρόμους. Τα αυτοκίνητά τους ακινητοποιήθηκαν το ένα πίσω από το άλλο, σχηματίζοντας τεράστιες ουρές. Ακολούθησε μία απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς το κρύο ήταν τσουχτερό, ενώ η διαρκής χιονόπτωση προκαλούσε φόβο.

Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, 1.200 αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα εκεί.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να παρατήσουν τα οχήματα τους ακόμα και στη μέση του δρόμου και να ξεκινήσουν περπατώντας και χρησιμοποιώντας όποιες συγκοινωνίες λειτουργούσαν -κυρίως σταθερής τροχιάς- να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τέτοιες εικόνες δεν είδαμε μόνο στην Μεσογείων, όπου ακόμα και τώρα παραμένουν εγκαταλελειμμένα ΙΧ και άλλους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και στην Αττική Οδό όπου σε απόγνωση οδηγοί μετά την πολύωρη αναμονή αποφάσισαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να πάρουν τον προαστιακό.

Άλλοι παρέμειναν στο σημείο και συνέχισαν να βιώνουν την απίστευτη ταλαιπωρία.

Εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό: Ήμασταν 17 ώρες στο αυτοκίνητο και δεν μπορούμε να φτάσουμε στο Παγκράτι
Ενδεικτική της ταλαιπωρίας είναι η μαρτυρία της γυναίκας που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό. Όπως κατήγγειλε στον ΑΝΤ1, μπήκε στην Αττική Οδό το πρωί της Δευτέρας. «Τα διόδια δεν δούλευαν, αλλά μας έλεγαν ‘περάστε, περάστε’».

«Ήμουν 17 ώρες στην Αττική Οδό, από τα διόδια στον Alpha και βγήκαμε προς Βάρη – Κορωπίου και δεν μπορούμε να περάσουμε τη Βουλιαγμένη να φτάσουμε στο Παγκράτι», είπε η γυναίκα περιγράφοντας πεσμένα δέντρα στη Φιλολάου.

«Μας έφερε νερό ο Στρατός», είπε και σημείωσε πως λίγο πριν από τις 7 το πρωί της Τρίτης, «είναι ακόμα πάρα πολλά χιλιόμετρα παρατημένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό».

«Παγώναμε, τρέμαμε ολόκληροι από το κρύο. Δεν γίνεται στην εποχή μας αυτά τα πράγματα. Δεν περνάνε με μια συγγνώμη αυτά», είπε αγανακτισμένη.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Kentavros