Παγοβολή: Η πλέον αποδοτική μέθοδος καθαρισμού από τη Jettice

Η Jettice έρχεται να συμπληρώσει το κενό στην δύσκολη υπόθεση των πάσης φύσεως καθαρισμών χωρίς όμως την επιβλαβή επίδραση των χημικών ή της αμμοβολής σε ευαίσθητες και μη επιφάνειες. Τα πεδία των εφαρμογών της μεθόδου καθαρισμού με παγοβολή είναι κυριολεκτικά αμέτρητα! Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθύνεται σε μια τεράστια αγορά διαφορετικού αντικειμένου επιχειρήσεων, όπως σε όλες τις βιομηχανίες, κυρίως σε εγκαταστάσεις παραγωγής όπου χρησιμοποιούν αλυσίδα μεταφοράς ή καλούπια.
Είναι η πλέον αποδοτική μέθοδος καθαρισμού στην παραγωγή τροφίμων αφού εκτός όλων των άλλων, δεν εμπλέκονται χημικά και τοξικά υλικά, ενώ δεν αφήνει κατάλοιπα υγρασίας.
Έχει πολύ μεγάλο βαθμό ρύθμισης της ευαισθησίας ψεκασμού, ενώ δεν αποτελεί μέσο λείανσης, μην αφήνοντας κατά συνέπεια γδαρσίματα, αμυχές και δεν τραυματίζει τα αντικείμενα.

Είναι μια πολύ αποδοτική μέθοδος με τέλεια αποτελέσματα σε περιπτώσεις καθαρισμού αγαλμάτων, ξύλινων επιφανειών, ακόμη και μετά από πυρκαγιά, κλπ
Μπορεί να αποκαταστήσει πραγματικά και να επαναφέρει όλες τις επιφάνειες στην αρχική τους μορφή, απομακρύνοντας όλα τα μετέπειτα επικαθήμενα υλικά (αστάρια, χρώματα, βρομιές, λάδια, αφρό πολυουρεθάνης, σιλικόνες, κλπ).
Τα πεδία των εφαρμογών της παγοβολής είναι κυριολεκτικά αμέτρητα! Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθύνεται σε μια τεράστια αγορά διαφορετικού αντικειμένου επιχειρήσεων, όπως εξοπλισμοί ξενοδοχείων, φούρνοι, μίξερ και λοιπές μηχανές που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα. Βιομηχανίες για τις οποίες είναι σημαντικός ο καθαρισμός εν λειτουργία όπως η τυπογραφία, τα ελαιουργεία, οι εταιρείες πετρελαιοειδών, οι σωληνώσεις και οι βιομηχανίες ηλεκτροκινητήρων.


Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις χαρακτηριστικές εφαρμογές της παγοβολής:

01 Βιομηχανία
Εφαρμόζεται σε όλες τις βιομηχανίες, κυρίως σε εγκαταστάσεις παραγωγής όπου χρησιμοποιούν αλυσίδα μεταφοράς ή καλούπια.
02 Επεξεργασία τροφίμων
Είναι η πλέον αποδοτική μέθοδος καθαρισμού στην παραγωγή τροφίμων αφού εκτός όλων των άλλων, δεν εμπλέκονται χημικά και τοξικά υλικά, ενώ δεν αφήνει κατάλοιπα υγρασίας.
03 Αναπαλαιώσεις
Έχει πολύ μεγάλο βαθμό ρύθμισης της ευαισθησίας ψεκασμού, ενώ δεν αποτελεί μέσο λείανσης, μην αφήνοντας κατά συνέπεια γδαρσίματα, αμυχές και δεν τραυματίζει τα αντικείμενα.
04 Ειδικοί καθαρισμοί
Είναι μια πολύ αποδοτική μέθοδος με τέλεια αποτελέσματα σε περιπτώσεις καθαρισμού αγαλμάτων, ξύλινων επιφανειών, ακόμη και μετά από πυρκαγιά, κλπ
05 Αποκατάσταση
Μπορεί να αποκαταστήσει πραγματικά και να επαναφέρει όλες τις επιφάνειες στην αρχική τους μορφή, απομακρύνοντας όλα τα μετέπειτα επικαθήμενα υλικά (αστάρια, χρώματα, βρομιές, λάδια, αφρό πολυουρεθάνης, σιλικόνες, κλπ)
Ο καθαρισμός σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής διαδικασίας, εξοικονομώντας εργατικό κόστος και διατηρώντας σταθερή την παραγωγικότητα.

Έχει καλύτερα ποιοτικά αποτελέσματα ακόμα και σε επιφάνειες με κοιλότητες αφού λόγω της εξάχνωσης του δεν εγκλωβίζεται σε αυτές, με αποτέλεσμα να μειώνεται η συχνότητα καθαρισμού. Σε αντίθεση με άλλα μέσα καθαρισμού με εκτόξευση, δεν παγιδεύονται ούτε αφήνουν δευτερεύοντα απορρίμματα (αμμοβολή κλπ), ούτε στην καθαριζόμενη επιφάνεια αφήνουν αρκετή υγρασία (όπως με το νερό υψηλής πίεσης ή τον ατμό).

Είναι μια ξηρή διαδικασία σε σχέση με την εκτόξευση νερού ή ατμού στο βαθμό που δεν προκαλεί βλάβες στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση και δεν υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας σκουριάς μετά τον καθαρισμό αφού δεν υπάρχουν καθόλου υπολείμματα υγρασίας.
Αυξάνει την ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο εργασίας και μειώνει την εργοδοτική ευθύνη αφού σε μεγάλο βαθμό μπορεί να αντικαταστήσει τοξικές χημικές διαδικασίες.
Οι εφαρμογές είναι άπειρες και τα παραπάνω αποτελούν απλά ενδεικτικές εργασίες.

Τι είναι η παγοβολή;
Η παγοβολή χρησιμοποιείται σε πολλούς και διαφορετικούς καθαρισμούς σε βιομηχανικές εφαρμογές.
Η παγοβολή είναι μια δραστική και οικονομική μέθοδος καθαρισμού που σέβεται το περιβάλλον και μεγεθύνει τις δυνατότητες ποιοτικής και ποσοτικής παραγωγής για πολλές βιομηχανίες. Η παγοβολή χρησιμοποιείται για να απομακρύνετε υπολείμματα παραγωγής, ακαθαρσίες και ρυπαντές. Είναι ιδανικό για να καθαρίζει και να απομακρύνει στον (ακριβή επιθυμητό βαθμό) χρώματα, λάδια και οργανικά κατάλοιπα από καίρια σημεία ευαίσθητων εγκαταστάσεων.
Η διαδικασία της παγοβολής δεν είναι επιθετική, λειτουργεί χωρίς καύση και είναι μη-αγώγιμη. Ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να κινδυνεύουν με ζημιές οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και μηχανικά μέρη αποκλείοντας και τον όποιο κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος.

Η παγοβολή γίνεται με την εκτόξευση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και πετυχαίνει δραστικά αποτελέσματα με τρεις κύριες δυνάμεις.
Την κινητική ενέργεια των εκτοξευμένων κόκκων με δυνατότητα τεράστιας επιτάχυνσης των σωματιδίων – supersonic (υπερηχητικά) το θερμικό σοκ που προκαλεί κατά την μετατροπή των στερεών σωματιδίων σε αέριο και το φαινόμενο της θερμοκινητικής ενέργειας, δηλαδή της μικρο-έκρηξης που προκαλείται κατά την σύγκρουση και ταυτόχρονης μετατροπής των σωματιδίων σε αέριο (μάζα Χ 800).
Η παγοβολή μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα του ψεκασμού σε κάθε εφαρμογή με τον συνδυασμό αυτών των δυνάμεων και έχει την δυνατότητα της ανάλογης ρύθμισης τους:
-Της πίεση του πεπιεσμένου αέρα
-Το μέγεθος ψεκασμού (άνοιγμα-βεντάλια) δηλαδή την κατανομή της ταχύτητας
-Το μέγεθος και την πυκνότητά των κόκκων (CO2)
-Την ποσότητα και την ταχύτητα ροής των κόκκων υπολογίζοντας:
«σωματίδια ανά επιφάνεια ανά δευτερόλεπτο»

Τα τρίμματα του ξηρού πάγου είναι μαλακά και άρα η παγοβολή δεν φθείρει τις καθαριζόμενες επιφάνειες. Σε σχέση με άλλες πρώτες ύλες εκτόξευσης (άμμος, γυαλί) δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να καταστρέψει τις προς καθαρισμό επιφάνειες με αμυχές και γδαρσίματα, πράγμα πολύ σημαντικό για πολλούς εξοπλισμούς όπως είναι τα καλούπια τροφίμων, επιμηκύνοντας έτσι την διάρκεια της ζωής τους.

Τι είναι ο ψεκασμός πούδρας ή πέρλας;
Ο ψεκασμός με πούδρα και πέρλα είναι μια επιτυχημένη μέθοδος που εφαρμόζεται τα τελευταία 15 χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.
Θέλοντας να αντικαταστήσουν το πολύτιμο πόσιμο νερό αλλά και τον επιβλαβή και σκληρό ψεκασμό με αμμοβολή αναπτύχθηκε η νέα αυτή ριζοσπαστική μέθοδος με τον ψεκασμό μέσο πεπιεσμένου αέρα μιας ραφιναρισμένης (ψιλόκκοκης) πούδρας ή πέρλας.
Με την σημερινή πλέον εξέλιξη των μηχανημάτων ξηρού ψεκασμού καταφέρνουμε να καθαρίσουμε και να ανταποκριθούμε ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.
Μπορεί να απομακρυνθεί ακόμη και η εκτύπωση των γραμμάτων ενός πακέτου τσιγάρων, χωρίς να χαραχθεί ή αλλοιωθεί στο παραμικρό η αρχική επιφάνεια του χαρτιού.
Σύμφωνα με το ISO 8501-1 (Pictorial Standards of Cleanliness) καταφέρνει να αποδώσει μέχρι και 2,5 SA .

Jettice
Αναγνωστοπούλου 11, Νεάπολη
Βόλος, ΤΚ 38334
www.jett-ice.com
e-mail : [email protected]
Τηλ: 6984636839