“Παιδιά μπορώ να σου κάνω, δουλειά δεν μπορώ να σου δώσω”

Πριν φτάσει στην απόπειρα αυτοκτονίας , μια 34χρονη γυναίκα στον Βόλο ζητούσε απεγνωσμένα εργασία από τοπικούς φορείς, ως καθαρίστρια. “Παιδιά μπορώ να σου κάνω , δουλειά δεν μπορώ να σου δώσω”, ήταν η απάντηση που έλαβε από εκπρόσωπο φορέα που κάνει προσλήψεις 8μηνες. Η χλευαστική, ειρωνική απάντηση που έλαβε οταν απεγνωσμένα ζητούσε βοήθεια έχει κατατεθεί ως μαρτυρία από την ίδια σε αστυνομικούς , καθώς την ρώτησαν για το που είχε αναζητήσει εργασία.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την είδηση ότι μια 34χρονη μητέρα 3 ανήλικων παιδιών επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή της, το μεσημέρι της Τετάρτης, πέφτοντας από την πεζογέφυρα του Περιφερειακού δρόμου του Βόλου, στο ύψος περίπου της οδού Ιωλκού.

Η 34χρονη τηλεφώνησε στο 100 και ενημέρωσε για τα σχέδιά της… Αμέσως, στο σημείο έφθασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, πλησίασαν με προσοχή τη γυναίκα και προσπάθησαν να την πείσουν να μην προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα, την ώρα που η ίδια πιανόταν από τα κάγκελα με το ένα χέρι και ήταν έτοιμη να κάνει τη “βουτιά” στο κενό. “Δεν αντέχω άλλο, δεν υπάρχει λύση στα προβλήματά μου”, έλεγε η γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς τόσο η ίδια όσο ο σύζυγός της, είναι άνεργοι.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την ηρεμήσουν και να της δώσουν κουράγιο, λέγοντας ότι όλα λύνονται και παροτρύνοντάς την να σκεφτεί τα παιδιά της. Εκείνη, σε απόγνωση, επέμενε ότι δεν υπάρχει διέξοδος στα προβλήματά της. Με υπομονή οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να την “μαλακώσουν”, ενώ την ίδια ώρα άνδρες της Τροχαίας είχαν διακόψει την κυκλοφορία στον Περιφερειακό και οδηγοί που περίμεναν να περάσουν, παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα το περιστατικό.

Τελικά, η γυναίκα πείστηκε να μη δώσει τέλος στη ζωή της και οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, προκειμένου να ηρεμήσει καθώς βρισκόταν σε φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα, με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου, ακολούθησε ψυχιατρική εξέταση της 34χρονης στο Νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας.