Τι λεει ο διευθυντής της αστυνομίας για τους πυροβολισμούς στο Αλιβέρι-Δικογραφία κατά αστυνομικού

“Εκπυρσοκρότησε το όπλο” δήλωσε στα gegonota.news ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Αλεξάκης για τα επεισόδια με πυροβολισμό σε καταδίωξη ανηλίκου στο Αλιβέρι. Όπως κατέγραψαν τα “gegonota.news” ,  τα ξημερώματα του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου αστυνομικός πυροβόλησε στο Αλιβέρι εναντίον ανήλικου οδηγού τον οποίο κυνηγούσαν στον περιφερειακό.

Τρία περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων προστασίας των ΡΟΜΑ, λίγο μετά τις 12 :00, καταδίωξαν για περισσότερη από μισή ώρα ένα  ΙΧ αυτοκίνητο με 5 ανήλικους Ρομά (μεταξύ των οποίων και μια 7χρονη) , στα Μελισσάτικα μέχρι να σταματήσει αυτό στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη. Ο νεαρός 16χρονος οδηγός έτρεψε σαν τρελός και δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών.

Ο 16χρονος οδηγός, μόλις σταμάτησε και άνοιξε την πόρτα να κατέβει από το αυτοκίνητο, σκόνταψε και έπεσε κάτω και έτσι γλίτωσε την σφαίρα του αστυνόμου η οποία διαπέρασε το τζάμι της πόρτας του οδηγού, σύμφωνα με τις επiσημες καταγγελίες της Πανθεσσαλικής Ενωσης ΡΟΜΑ χωρίς Σύνορα και του επικεφαλής κ. Χαρίτου.

“Οταν ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν σταματά σε σήμα των αστυνομικών, μοιραία εκτιμάται ως κίνδυνος. Οταν σταμάτησε το αυτοκίνητο μέσα στον οικισμό έγινε έλεγχος στον οδηγό. Το όπλο εκπυρσοκρότησε, την ωρα που ο αστυνόμος προσπαθούσε να το βάλει στη θήκη του” είπε ο αστυνομικός διευθυντής κ. Αλεξάκης. Εναντίον του νεαρού αστυνομικού σχηματίζεται δικογραφία και διατάχθηκε ΕΔΕ.