Έρχεται το ΑΝΑΣΑ ΙΙ στη Θεσσαλία με 20 εκατ. ευρώ

“Σύντομα αποστέλλεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης το σχέδιο για το νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων, Ανάσα ΙΙ, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ”, δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Εξήγησε ότι η καθυστέρηση που υπήρξε στο να αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο η πρόταση, οφείλεται στο γεγονός ότι η Περιφέρεια ανέμενε τις απαντήσεις των δήμων της Θεσσαλίας, στο αίτημα να ενταχθούν στη χρηματοδότηση τα χρήματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που τους είχαν δοθεί, πρόταση με την οποία συμφώνησαν τελικά όλοι, πλην του δήμου Λάρισας. Στον Δήμο Βόλου το επιπλέον ποσό ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον ο Γ.Γ. ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος, τόνισε ότι καλώς υπήρξε η καθυστέρηση διότι έπρεπε να μελετηθεί καλύτερη η πρόταση και να γίνει προγραμματισμός για να μην αδικηθεί κανείς και υπάρξουν διαμαρτυρίες όπως με το ΑΝΑΣΑ Ι. “Ίσως έγιναν αστοχίες όταν ξεκινήσαμε την πρώτη φάση του προγράμματος και έπρεπε να «τρέξουμε» τα μέτρα. Πλέον, θέλαμε να κάνουμε μία πιο στοχευμένη διάγνωση των ειδικών αναγκών των επιχειρήσεων», εξήγησε.

Στο «Ανάσα ΙΙ» θα ενταχθούν και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις, ενώ η καινοτομία του συγκριτικά με το «Ανάσα Ι» έγκειται στο γεγονός ότι θα συμπεριληφθούν τα επιπλέον χρήματα που είχαν διατεθεί για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και παρέμεναν αναξιοποίητα σε κάθε δήμο.