Ο Μπάιντεν απευθύνει διάγγελμα για το πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Σκληραίνει τη στάση της η Ουάσινγκτον – Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνει νέο πακέτο οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοινώνει   ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει σε προηγούμενο διάγγελμά του, ότι η Ουάσινγκτον είχε έτοιμη την επικαιροποίηση και αυστηροποίηση των μέτρων κατά της Ρωσίας, αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν κλιμάκωνε τις ενέργειές του.

Ο Τζο Μπάιντεν, ενημερώθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ενώ επικοινώνησε και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι να συντονίσει τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να υπάρξει σκληρή, ενιαία και αποφασιστική απάντηση. Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να επικοινωνήσει με τους περισσότερους ηγέτες. Σε διαβουλεύσεις βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Θα ανακοινώσει πλήρες πακέτο κυρώσεων

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα ανακοινώσει ένα πλήρες πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Παράλληλα, δέχεται έντονες πιέσεις για να χρησιμοποιήσει όλα τα οικονομικά εργαλεία που διαθέτει.

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη διευκρινίσει ότι δεν θα μπουν Αμερικανοί στρατιώτες στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου αναμένεται βοήθεια στις γειτονικές χώρες, για αποτροπή και αλληλεγγύη.