Ουκρανία: Τουρκικό πλοίο χτυπήθηκε από βόμβα στα ανοιχτά της Οδησσού

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν θύματα. Το πλοίο τουρκικών συμφερόντων δέχτηκε επίθεση από βόμβα ανοιχτά της Οδησσού. To πλοίο είναι ασφαλές και μεταφέρεται σε ρουμανικά χωρικά ύδατα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Τουρκίας αναφέρεται ότι:

«Μετά την πληροφορία ότι βόμβα έπληξε το υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ τουρκικής ιδιοκτησίας πλοίο Yasa Jupiter στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού, η οποία έφτασε στο Κύριο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, δεν υπήρξε αίτημα για βοήθεια και δηλώθηκε ότι το πλοίο βρισκόταν σε διέλευση προς τα ρουμανικά χωρικά ύδατα. Έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε απώλεια ζωής και ότι είναι ασφαλές.

Η θέση της Τουρκίας
Νωρίτερα η τουρκική κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας κάνοντας λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τονίζει ότι πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και την απορρίπτουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σχολιάζοντας την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτή η επίθεση, πέρα από την καταστροφή των συμφωνιών του Μινσκ, αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της περιοχής μας και του κόσμου. Η Τουρκία, η οποία πιστεύει ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστά, είναι κατά της αλλαγής των συνόρων με όπλα», προσθέτει η Άγκυρα και καταλήγει:

«Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει αυτήν την άδικη και παράνομη πράξη το συντομότερο δυνατό. Η υποστήριξή μας για την πολιτική ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα συνεχιστεί».

 

Πηγή: www.in.gr