Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου “έφερε κοντά” έξι χώρες

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου υλοποιώντας το εγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus φιλοξένησε στο διάστημα 24-28 Ιανουαρίου2022, αποστολές από τις χώρες Φιλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ισπανία και Τουρκία .
Συνολικά 50 μαθητές και 30 καθηγητές Έλληνες και ξένοι εργάστηκαν, μεθοδικά με ενθουσιασμό σ΄ ένα μαγικό ταξίδι που ένωσε έξι Ευρωπαϊκές χώρες και τις έφερε πολύ κοντά παρόλο που είναι τόσο μακριά στο χάρτη.
Στόχος της συνάντησης ήταν η αποδοχή των στοιχείων της πολιτιστικής διαφορετικότητας που εμπλουτίζουν την Ευρώπη και η εύρεση κοινών χαρακτηριστικών που μας φέρνουν πιο κοντά και μας γεφυρώνουν.
Μέσα από αυτό το ταξίδι μοιράστηκαν εμπειρίες και εργάστηκαν σαν ομάδα ανταλλάσσοντας ο ένας τις πολιτιστικές απόψεις του άλλου.
Το πρώτο Γυμνάσιο του Βόλου είναι το πιο ιστορικό σχολείο της πόλης μας και ως ουμανιστικό ίδρυμα μεταδίδει τις αρχές της δημοκρατίας ,αλληλεγγύης, ανεκτικότητας, αποδοχής και σεβασμού του διαφορετικού τρόπου σκέψης και ζωής.
Όλες οι εργασίες και οι δράσεις υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και τηρήθηκαν τα μέτρα πρόληψης κατά του covid-19 χωρίς να νοσήσει κανείς και να απέχει από το πρόγραμμα.
Η ολοκλήρωση του προγράμματος έφερε συναισθήματα ενθουσιασμού και υπόσχεσης για συνέχιση της συνεργασίας και επιθυμία για ξεκίνημα νέων προγραμμάτων.
Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου υλοποιεί 4 προγράμματα ERASMUS και 2 αδελφοποιήσεις με την Γερμανία και την Κύπρο.