Ουκρανία: Το μήνυμα στα ελληνικά από νεοναζί χούλιγκαν του τάγματος Αζόφ

 

Ο Denis Nikitin, που από το 2017 βρίσκεται στην Ουκρανία, έγραψε ένα μήνυμα το οποίο συνοδεύει με την ελληνική σημαία και απευθύνεται σε όσους “αυτοαποκαλούνται εθνικιστές αλλά είναι βαθύτατα πουτινολάγνοι”, όπως γράφει το worldstockmarket.net.

Τι έγραψε ο  Nikitin:

“Αναφέρομαι σε όλους όσους αυτοαποκαλούνται εθνικιστές αλλά είναι βαθύτατα πουτινολάγνοι. Γνωρίζω με ακρίβεια την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα έθνη σας.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Τα δεδομένα αλλάζουν όταν εγκαταλείπετε την άνεση του σπιτιού σας και καταλήγετε στο πεδίο μάχης. Είναι δεδομένο πως ο Ζελένσκι είναι Εβραίος στην καταγωγή. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι αυτός ο Εβραίος, έδωσε σε εμάς τους σκληροπυρηνικούς νεοναζί, οπλισμό και το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε αποκλειστικά για να τον εξυπηρετούμε; Και εμείς, με τη σειρά μας, υπακούμε και είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε εις το όνομα του πολεμώντας εναντίον του “based” Πούτιν;

Ο Πούτιν μετέτρεψε τη Ρωσία σε ένα τεράστιο Γκουλάγκ και επιθυμεί να την επεκτείνει, κατακτώντας αλλά ξένα εδάφη για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα του.

Αρκετοί από εσάς θέλετε να παραμείνετε ουδέτεροι διότι είναι ένας πόλεμος μεταξύ λευκών.. ωστόσο δεν ισχύει.. Εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με εκατοντάδες πολυφυλετικες βαρβαρικές ορδές και όχι με λευκούς”.

 

νεοναζί μήνυμα

 

Denis Nikitin: Οι ultras και η “White Rex”

Σε σχετικό ρεπορτάζ, το zaborona.com αναφέρει ότι το πραγματικό επώνυμό του, είναι Kapustin. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρωσία. Το 2001, όταν ήταν 17 ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στην Κολωνία της Γερμανίας. Εκεί ο Nikitin άρχισε να ενδιαφέρεται για αγώνες χωρίς κανόνες και σε ηλικία 22 ετών έμπλεξε με μια ομάδα χούλιγκαν του ποδοσφαίρου, κάνοντας φιλίες με ντόπιους ultras. Σύμφωνα με τον Nikitin, “ήταν ένα αγόρι του δρόμου, σκίνχεντ, που γρονθοκόπιζε τους τύπους στο πρόσωπο”. Αφού έζησε αρκετά χρόνια στη Γερμανία, επέστρεψε στη Ρωσία, αλλά ποτέ δεν είπε πότε και γιατί. Η οικογένειά του παρέμεινε στην Κολωνία.

Νικιτιν
ΦΩΤΟ: Andriy Pylypets

Το 2017, ο Ρώσος νεοναζί Denis Nikitin μετέβη στην Ουκρανία. Ίδρυσε την νεοναζιστική μάρκα ρούχων “White Rex”, διοργάνωσε τουρνουά μικτών πολεμικών τεχνών και παρουσίασε το τάγμα Αζόφ στα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κινήματα. Κατάφερε να γίνει ένα πρόσωπο “κλειδί” στους ακροδεξιούς εξτρεμιστές ανά τον κόσμο και την Ουκρανία.

Η βάση του λογότυπου της “White Rex” είναι ο “Black Sun”, που χρησιμοποιήθηκε στη ναζιστική Γερμανία ως εναλλακτική της σβάστικας.

Ο Nikitin φέρεται να ταξίδεψε και στην Ευρώπη. Σε διάφορες χώρες, αναζήτησε ακροδεξιές οργανώσεις ή πολιτικά κόμματα και προσφέρθηκε να διοργανώσουν τουρνουά μαζί. “Έχει γίνει βασικό πρόσωπο μεταξύ των δεξιών εξτρεμιστών στην Ευρώπη”, είχε γράψει ο ερευνητής Robert Klaus. “Προσπαθεί να συνδέσει τους χούλιγκανς [του ποδοσφαίρου] με τη ναζιστική σκηνή – με μια κουλτούρα γεγονότων που μετατρέπει τη βία, την ενότητα και το πολιτικό μίσος σε ένα προσοδοφόρο φεστιβάλ”. Φέρεται να έχει δημιουργήσει δεσμούς σχεδόν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα.

“Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι πολεμικές τέχνες, οι οποίες ασκούνται από σκληρούς και αφοσιωμένους νεοναζί, θα παραμείνουν στο επίπεδο των γυμναστηρίων και των τουρνουά”, είπε ο ερευνητής Robert Klaus στο Zaborona. “Οι νεοναζί εκπαιδεύονται πάντα για πολιτική βία. Ο Nikitin είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους νεοναζί στην Ευρώπη. Μερικοί από τους ανθρώπους με τους οποίους συναλλάσσονταν στη Γερμανία ανήκαν στην ομάδα Blood&Honour, η οποία υποστήριζε τους δεξιούς τρομοκράτες του Εθνικοσοσιαλιστικού Υπόγειου στη Γερμανία”, πρόσθεσε.

Πηγή: enikos.gr