Αυτή ήταν η γιαγιά της Ρένας Μόρφη- Τραγουδούσε στην Εξωραιστική (φωτογραφία)

Η Ρένα Μόρφη αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές τραγουδίστριες της γενιάς της. Μετά τις μεγάλες επιτυχίες που έχει σημειώσει στην μουσική σκηνή, έχει διευρύνει τους ορίζοντές της και στην τηλεόραση μιας και παρουσιάζει την εκπομπή «Μουσικό Κουτί» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στην ΕΡΤ, ενώ είναι και μία ευτυχισμένη μανούλα που έφερε πριν από λίγο καιρό στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν για την αγαπημένη τραγουδίστρια είναι πως το ταλέντο της στο τραγούδι καθώς και το ψευδώνυμο «Σούλη Ανατολή», τα πήρε από τη γιαγιά της, η οποία ήταν επίσης τραγουδίστρια στα νιάτα της και μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Η γιαγιά της Ρένας Μόρφη
«Ήταν λίγα τα χρόνια που τραγουδούσε επαγγελματικά. Εμφανιζόταν στην Εξωραϊστική τη δεκαετία του 1950. Έγινε πολύ γρήγορα ανερχόμενο αστέρι και το όνομά της συζητιότανε αρκετά. Όμως ήταν νεαρή και επειδή εκείνες τις εποχές ήταν πολύ παρεξηγήσιμα τα πράγματα, η μητέρα της ήταν πολύ αυστηρή στο να συνεχίσει την καριέρα της.

Είναι χαρακτηριστική η ιστορία πως έλαβε πρόσκληση να συμμετέχει στον θίασο της Κοτοπούλη, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να γίνει ηθοποιός και τραγουδίστρια σε πανελλήνιο ακροατήριο. Έτσι έμεινε στον Βόλο, εκεί στην Εξωραϊστική γνώρισε και τον παππού μου, οπότε η ιστορία πήρε τον δικό της δρόμο.

Ήταν από τους ανθρώπους που στεκόταν πάντα στο πλευρό μου. Ερχόταν σε όλες μου τις συναυλίες στον Βόλο, ακόμα και τα τελευταία χρόνια. Γενικά, από την αρχή είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου, σε αυτό δεν είχα κανένα παράπονο. Όλο μου το περιβάλλον», είχε πει η ίδια σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει.

Πώς γνώρισε τον σύζυγό της
Η Ρένα Μόρφη και ο Ορέστης Φαληρέας έχουν δημιουργήσει μία υπέροχη σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Πριν από λίγο καιρό, η οικογένειά τους μεγάλωσε κατά ένα μέλος καθώς ήρθε στον κόσμο το πρώτο τους παιδάκι, ένα υπέροχο κοριτσάκι.

Οι δυο τους έχουν επιλέξει να κρατάνε την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (δείτε εδώ για ποιο λόγο) και η αλήθεια είναι πως σπάνια τους βλέπουμε να εμφανίζονται μαζί.

Πριν από λίγο καιρό, η επιτυχημένη τραγουδίστρια σε μία συνέντευξή της είχε αποκαλύψει πώς γνώρισε τον σύζυγό της.

«Η συνεργασία προέκυψε από ερωτική απογοήτευση. Αφού είχε ολοκληρωθεί η συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά, χτύπησε το τηλέφωνο. Τα παιδιά ήθελαν πολύ άμεσα μία τραγουδίστρια.

Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα είμαι με έναν άνθρωπο που δεν ασχολείται με την μουσική. Κάποτε ήμουν σε σχέση με έναν αρχιτέκτονα, αλλά δεν γινόταν. Οι περιοδείες είναι τόσο εξοντωτικές, που ήταν τόσο υπέροχο που είχα τον άνθρωπό μου αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο Ορέστης Φαληρέας είναι από τους ελάχιστους Έλληνες παραγωγούς με τόσο μεγάλο ταλέντο αυτήν τη στιγμή. Οτιδήποτε πιάνει, γίνεται χρυσός.

Ο Ορέστης Φαληρέας είναι παραγωγός των δίσκων μου. Έχει ενδυναμώσει τη σχέση μου με το συγκρότημα. Την έχει κάνει πιο δημιουργική», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή της η Ρένα Μόρφη, στον ραδιοφωνικό σταθμό 93,2.