«Ο Ραφτάκος των λέξεων»: Έκτακτη παράσταση στον Βόλο από τον «Μικρό Βορρά»

Λόγω μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού για την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Ραφτάκος των λέξεων» από την θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς», προστίθεται μια έκτακτη παράσταση την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στις 17:00 στο Αχίλλειον του Βόλου. Εισιτήρια για την απογευματινή παράσταση θα διατεθούν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της Ticket Services και στο ταμείο του θεάτρου.

Η sold-out παράσταση του Μικρού Βορρά βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Αντώνη Παπαθεοδούλου, ταξιδεύει για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου για να μας παρουσιάσει την ιστορία του αγαπημένου Ράφτη. Για δύο εμφανίσεις μόνο (Κυριακή 10 Απριλίου 2022, ώρες 11.30 & 17.00).

Η ιστορία του Ραφτάκου
Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο!
Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή, αλλά χρησιμοποιεί το μυστικό του, που κανένας από τους κατοίκους της πόλης δεν έχει προσέξει… τις λέξεις!
Περνάει όμως ο καιρός, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά, αυτά που βλέπουν στις διαφημίσεις. Κάποτε στην πόλη, όμως, πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν. Όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον ραφτάκο τους…. Και τον αναζητούν!
Ένας ράφτης διαφορετικός. Που υφαίνει με λέξεις, που ζεσταίνει και δροσίζει τους ανθρώπους της πόλης με ρούχα πλεγμένα με αγάπη και φροντίδα. Ο Ραφτάκος των Λέξεων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ένα «διαμάντι» των καιρών μας.

Πληροφορίες για την παράσταση
Πότε: Κυριακή 10 Απριλίου 2022
Ώρα: 11:30 & 17.00
Που: Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου «Αχίλλειον» (Κουμουνδούρου με Ιάσωνος, Βόλος)

Προπώληση εισιτηρίων:
-Ticket Services: https://www.ticketservices.gr/event/o-raftakos-ton-lexeon-mikros-vorras-volos/ (και καταστήματα PUBLIC: +1€ ανά εισιτήριο)

Τιμή εισιτηρίου:
-Προπώληση: 10€
-Ταμείο 12€

Πληροφορίες: 69724 42996 (Καθημερινές: 9:00-14:00 & 17:30-21:00 – Σάββατο: 10:00-14:00)

Εκδήλωση στο Facebook: https://fb.me/e/2eEybTRwl
Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 15’ και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Συντελεστές
Κείμενο-στίχοι: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό – Κοστούμια: Ελένη Ιωαννίδου
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Σχεδιασμός αφίσας: Ντόρη Λούκρη (πάνω σε σχέδια της Ίρις Σαμαρτζή)
Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη
Οργάνωση περιοδείας: Αλεξάνδρα Κασιούμη
Επικοινωνία: Μαρία Χατζηαστερίου

Παίζουν: Ανθή Ιωαννίδου, Γιώργος Μιχαλάκος, Γιώργος Τερζής