Προειδοποιήσεις στον Ντόκο από τη ΝΔ: Το “κεφάλι σου δεν στέκεται στη θέση του”

Η απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου να προχωρήσει τον διαγωνισμό για την … οικοπεδοποίηση του ξενοδοχείου “Γαλλία” στο κέντρο του Βόλου, χωρίς σε αυτόν να μπορεί να μετάσχει ο Δήμος – που ήθελε να γκρεμίσει τα κτίρια για να κατασκευάσει πάρκινγκ- “ξεσήκωσε” τη ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και υπουργός Θ. Πλεύρης κάλεσε όλα τα στελέχη της ΝΔ στη διοίκηση του Νοσοκομείου να πιέσουν για απόσυρση του διαγωνισμού , ενώ υψηλόβαθμα στελέχη της τοπικής ΝΔ -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- διατύπωσαν την ίδια απαίτηση προς τον διοικητή του Νοσοκομείου ζητώντας του να πράξει ότι ζητά ο δήμαρχος, εφόσον ο δήμος δεν μπορούσε να μετέχει στον διαγωνισμό οικοπεδοποίησης.
“Το κεφάλι σου δεν στέκεται στη θέση του” φέρεται να είπε στέλεχος της ΝΔ στον κ. Ντόκο, ο οποίος επέμεινε πως εφόσον υπήρχαν 4 ενδιαφερόμενοι για να οικοπεδοποιήσουν την ιστορία της πόλης -όπως άλλωστε ήθελε και ο δήμαρχος- δεν θα απέσυρε τον διαγωνισμό.
Κανέναν φυσικά… ούτε την διοίκηση του Νοσοκομείου, ούτε τη ΝΔ και τα μέλη της στη διοίκηση του Νοσοκομείου , ούτε τα βουλευτικά της γραφεία , ούτε τον υπουργό της, απασχόλησε το γεγονός ότι η δημοπρασία αφορούσε γκρέμισμα ιστορικών κτιρίων της πόλης που κατασκευάστηκαν το 1885 και το 1903. Για τον δήμαρχο, δεν το συζητάμε…
Η ΝΔ όμως με τα στελέχη της είναι αδικαιολόγητη . “Ψιλά γράμματα” … θα σκεφτεί κανείς μπροστά στην “ανάπτυξη” που θα έρθει με την δημιουργία ενός πάρκινγκ που δήθεν θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου , οταν ακριβώς απέναντι – σε απόσταση αναπνοής- υπάρχει το τεράστιο πάρκινγκ του λιμανιού. Το δίλημμα για όλους φάνηκε καθαρά πως ήταν ένα … ή αφήνουμε την ιστορία γκρεμούδια όπως συμβαίνει τόσα χρόνια, με τα κτίρια να αποτελούν εστία μόλυνσης στην καρδιά της πόλης, ή την ισοπεδώνουμε. Το μεγαλόπνοο “σχέδιο” τους εναλλακτική δεν περιέχει. Τελευταία στιγμή και μετά τον γενικό “ξεσηκωμό” το Νοσοκομείο αποφάσισε να περιλάβει στο σχέδιο της δημοπρασίας την αίρεση πως ο πλειοδότης που θα γκρεμίσει το κτίριο για πάρκινγκ , θα πρέπει να αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου Νεοτέρων για τον χαρακτηρισμό ή μη των κτιρίων. Ο διαγωνισμός έγινε μέσα σε “εμπόλεμο” κλίμα, με τον δήμαρχο να απειλεί θεούς και δαίμονες, και μειοδότης αναδείχθηκε.
Στη ΝΔ όμως έχουν άλλο τεράστιο πρόβλημα… Ενώ “διέταξαν” τον διοικητή να σταματήσει την δημοπρασία γιατί δεν μπορούσε να μετέχει ο δήμος Βόλου, εκείνος δεν το έπραξε. Ο διοικητής κ. Γ. Ντόκος αναμένει οι κομματικοί προστάτες του Α. Μπέου να εφαρμόσουν τις απειλές τους. .. και να σηκώσουν βέβαια και το βάρος του πολιτικού κόστους μέσα σε αυτό το κλίμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ