Ολική ανατροπή στον σχεδιασμό του Βόλου για κοινόχρηστους χώρους – Ένταση στο δημοτικό Συμβούλιο

Όλοι οι δεσμευμένοι χώροι που είχαν χαρακτηριστεί κοινόχρηστοι από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που είναι Νόμος του Κράτους και δεν αποπληρώθηκαν, αποδεσμεύονται από τον Δήμο Βόλου. Η σημερινή συνεδρίαση όπου αποφασίστηκαν οι αποχαρακτηρισμοί οικοπέδων που είχαν χαρακτηριστεί, χώροι κοινόχρηστοι και πλατείες, επιστρέφονται στους δικαιούχους. Έντονη αντίδραση υπήρξε από τον επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Ριζόπουλο που δήλωσε πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να αλλάζει τους σχεδιασμούς της πόλης, η οποία χρόνια προσπαθούσε να αποκτήσει χώρους.

Επέρριψε ευθύνες στην σημερινή και στις προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά και στις Κυβερνήσεις που ποτέ δεν ενίσχυσαν τον δήμο για να αποκτήσει τους χώρους ωστε να αποδοθούν στους πολίτες.

“Κάνετε τον π….η με ξένο κ..ο”, ήταν η απάντηση του Α. Μπέου που δήλωσε εξοργισμένος πως δεν θα πληρώσει 34 εκ. Ευρώ για απαλλοτριώσεις.

“Ούτε η χούντα και ο Στάλιν δεν τα έκανε αυτά. Που θα βρούμε τα λεφτά, θα γίνουμε κλέφτες; Εμείς δεν τα κάνουμε αυτά”, είπε. Την απόλυτη διαφωνία του για το γεγονός ότι η πόλη χάνει τους κοινόχρηστους χώρους εξέφρασε ο κ. Αποστολάκης και τόνισε ότι το ζήτημα για την πόλη είναι σοβαρό και πολιτικό.

Μεταξύ των ακινήτων που αποδεσμεύονται και που η εμπορευματική τους αξία είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντικειμενική είναι:

-Το ακίνητο της Εθνικής τράπεζας μεταξύ των οδών Αχιλλέως – Κωνσταντά – Χείρωνος – Ρήγα Φεραίου της συνοικίας «Επτά Πλατάνια – Οξυγόνο», όπου στεγαζόταν ο πρώην Συνεταιρισμός Επιπλοποιών, 724 τ.μ. με αντικειμενική αξία 1.073.670 €.

-Το ακίνητο της Εθνικής τράπεζας μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου – Θέμιδος – Τάκη Οικονομάκη – Ελ. Βενιζέλου, 583,16 τ.μ. (με κτίσμα 1490,20 τ.μ. εντός αυτού), με αντικειμενική αξία 234.452 €.

-Το ακίνητο της Εθνικής τράπεζας μεταξύ των οδών Σοφοκλέους – Σέφελ -28ης Οκτωβρίου – Ροζού, 198,54 τ.μ., με αντικειμενική αξία 255 €.

-Το ακίνητο της Εθνικής τράπεζας μεταξύ των οδών Τζάνου–Τσοποτού–Δονδολίνων– Σαράτση της συνοικίας Αγ. Κωνσταντίνου, 393,29τ.μ. με αντικειμενική αξία 666 €.

-Το ακίνητο μεταξύ των οδών Γρυπάρη – παρόχθιο του χειμάρρου Αναύρου και σιδηροδρομικής γραμμής), 000 τ.μ., με αντικειμενική αξία 2.200.000 €.

Με παρόμοιες αποφάσεις η δημοτική αρχή καταργεί κοινοχρήστους χώρους στο Καραγάτς, στην Αγ. Παρασκευή, στη Νεάπολη, στην Αγχίαλο, στην Αγριά, κ.ά. Επίσης έχιε γίνει άρση απαλλοτρίωσης του «φιλέτου», που προοριζόταν για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απέναντι από το αστικό ΚΤΕΛ στον Κραυσίδωνα, δίπλα στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΠΑ.ΘΕ.