Στρατηγόπουλος: Είμαστε εμπρακτα δίπλα σε όλους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Κείμενο αγωγής , που θα αποτελεί “οδηγό”  των καταναλωτών για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, συντάχθηκε από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας
η οποία θα καταθέσει την αγωγή, ενώ θα υπάρξει και νομική υποστήριξη στην ΕΚΠΟΙΖΩ.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος αναφέρθηκε στην  πρωτοβουλία της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων μέσα από διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση,  με θέμα τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

«Είναι ξεκάθαρη και σταθερή η απόφαση των δικηγορικών συλλόγων να βοηθήσουν τα ευάλωτα νοικοκυριά προκειμένου να αντιμετωπίσουν το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας αυτού του ντόμινο αυξήσεων βασικών αγαθών και υπηρεσιών».
Σε αυτή την κατεύθυνση πέρα από τη συμπαράσταση που εκδηλώνεται στη συλλογική αγωγή της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά των εταιρειών ενέργειας και της συνδρομής σε ατομικές αγωγές αμφισβήτησης των χρεώσεων στη ρήτρα αναπροσαρμογής, σχεδιάζεται πρότυπο κείμενο αγωγής το οποίο θα περιέχει επεξεργασμένα νομικά επιχειρήματα αντιμετώπισης του ζητήματος, που θα αποσταλεί σε όλους τους δικηγόρους της χώρας. Στόχος, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου είναι να χρησιμοποιηθεί για την εκπροσώπηση εντολέων στις δίκες, ενώ προσθέτει πως είναι από τα λίγα θέματα που ενδιαφέρει τους περισσότερους, καθώς πρόκειται για «οριζόντιο» ζήτημα .
Όπως τόνισε  χρειάζεται οι υποθέσεις που θα πάνε στα δικαστήρια να έχουν αξιολογηθεί ως προς την αρνητική επιρροή της ρήτρας αναπροσαρμογής, γιατί δεν προκύπτουν σε όλες τις περιπτώσεις καταναλωτών υπερβολικές χρεώσεις. Ωστόσο, εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να υπάρξουν δεκάδες αγωγές στα Πρωτοδικεία, μεταξύ των οποίων και στον Βόλο, από αγανακτισμένους πολίτες.