Το όνομα του Μανώλη Γλέζου, θα φέρει στο εξής αίθουσα του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο. Στη συγκεκριμένη αίθουσα φιλοξενείται βιβλιοθήκη με βιβλία που δώρισε ο Μανώλης Γλέζος, από την προσωπική του βιβλιοθήκη στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ήταν επιθυμία του που υλοποίησε η σύζυγός του μετά τον θάνατό του.
Η ονοματοδοσία της αίθουσας που χρησιμοποιείται κατά κανόνα για κοινωνικές και κινηματικές συνελεύσεις, πέραν των μαθημάτων, έγινε κατά τη διάρκεια δημόσιας ανοικτής εκδήλωσης, σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία έρχεται σε συνέχεια της ανακήρυξης του Μανώλη Γλέζου σε επίτιμο διδάκτορα του ακαδημαϊκού ιδρύματος, το 2018.
Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρύτανης κ. Ζήσης Μαμούρης, πριν μερικά χρόνια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε μια γενναία κίνηση τίμησε τον Μανώλη Γλέζο ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο διδάκτορα. Με την πρωτοβουλία αυτή τίμησε, επίσης, την ανώτατη εκπαίδευση ως ένα δημοκρατικό, κατοχυρωμένο θεσμό, το οποίο προσπαθεί διαχρονικά να εμφυσήσει στους νέους ανθρώπους δημοκρατικά ιδεώδη και το ήθος που συμπυκνώνεται στην πολιτική και πολιτειακή δράση του Μανώλη Γλέζου.
Σήμερα σε μια άλλη γενναία κίνηση, το Π.Θ. τιμά ξανά τον Μανώλη Γλέζο μετονομάζοντας μια αίθουσα του κεντρικού κτιρίου σε αίθουσα Μανώλη Γλέζου. Αυτό αποτελεί μια παρακαταθήκη για όλους τους νέους ανθρώπους που θα έρχονται στο Πανεπιστήμιο και θα μαθαίνουν την ιστορία του ανθρώπου αυτού, ο οποίος τίμησε τα χρώματα της Ελλάδας με πολλούς και διάφορους τρόπους μέχρι το τέλος της ζωής του».
Ο καθηγητής Τάκης Πολίτης χαρακτήρισε τον Μανώλη Γλέζο μοναδικό και πρόσθεσε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή της 9ης Μαΐου, ημέρας της αντιφασιστικής νίκης των λαών, με ισχυρό συμβολισμό, που και ο ίδιος θα ήθελε να γίνει μια τέτοια εκδήλωση. «Είμαι σίγουρος ότι αν από κάπου μας βλέπει θα χαμογελάει σίγουρα», τόνισε ο κ. Πολίτης.
Η εκδήλωση περιλάμβανε σύντομες ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ, απαγγελία ποιημάτων, καθώς και μικρής διάρκειας συναυλία.
Για τον Μανώλη Γλέζο μίλησαν ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης και η ιστορικός Λη Σαράφη, ενώ ο συγγραφέας-ερευνητής Θωμάς Κοροβίνης απήγγειλε ποιήματα του Μανώλη Γλέζου. Ο ίδιος τόνισε ότι είναι ένας γενεαλογικός πατέρας της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής ζωής, μια πολυσχιδής και επιδραστική προσωπικότητα. Αναφερόμενος στην ποίησή του, επισήμανε ότι είναι ανθρωποκεντρική, με αδυναμία στις Κυκλάδες και κυρίως στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Απείρανθο της Νάξου, οπότε υπάρχουν και στοιχεία από το γλωσσικό ιδίωμα των Κυκλάδων, όπως και κάποιες δικές του λεξιπλαστικές ευρηματικές εκδοχές, αλλά και πλουραλιστική αναφορά σε συντροφικές καταστάσεις της εποχής με πρόσωπα της αγωνιστικής Αριστεράς.
Τέλος, στην εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη «Μανώλης Γλέζος: αιώνιος αγωνιστής», διάρκειας μισής ώρας, ενώ ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη και με τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υπεύθυνη Μαρία Θωΐδου και με συμμετοχή των μουσικών Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Δημήτρη Δεμίρη.