“Δούλεμα”

Ενα νέο “κοσκινάκι” ανακάλυψε η υφυπουργός Ζέτα Μακρή, αυτό με τις ανακοινώσεις για τις χρηματοδοτήσεις ναυαγοσωστικής κάλυψης των Δήμων της Μαγνησίας.

Λοιπόν, η ΚΕΔΕ ζήτησε 21 εκατομμύρια για να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων και η Κυβέρνηση έδωσε 7 εκατομμύρια . Μάλιστα, από τους 143 παράκτιους δήμους ενέκρινε “κάλυψη” στους 115.

Η Ζέτα Μακρή αφού θαυμάζει την Κυβέρνηση και γι’ αυτό το … επίτευγμα ξεχνά να αναφέρει πως στην Υπουργική Απόφαση είναι ρητό και σαφέστατο πως τα χρήματα για την κάλυψη των παραλιών προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων.

Δεν αναγράφεται καμία Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που να αύξησε  τους ΚΑΠ ώστε να μην δώσουν τα χρήματα οι δήμοι από τα ταμεία τους. Δηλαδή, ένα κανονικό “δούλεμα” καθώς δεν πρόκειται για επιπλέον οικονομική στήριξη της Κυβέρνησης προς τους Δήμους, αλλά για τα λεφτά που είχαν ήδη στο φετινό προϋπολογισμό τους.

Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ στο Νομό αντιλήφθηκαν τον εμπαιγμό και δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση για δήθεν χρηματοδοτήσεις και δήθεν στήριξη των δήμων.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να δείτε την αριθμ. 29997/11.5.2022 Απόφαση Πέτσα

Kentavros