Τι δουλειά έχει ένας τεχνοκράτης στην “ηγεσία” του ΠΑΣΟΚ; Ο Νίκος Πολίτης ανοιγει τα χαρτιά του

Στη νέα Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία έχει πέσει πολύ ο μέσος όρος ηλικίας.

Ο Νίκος Πολίτης, Μηχανικός Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων, με σπουδές στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού, θα είναι ο νεότερος Γραμματέας που αναμένεται να αναλάβει τα ηνία του κόμματος, σύμφωνα με τους συσχετισμούς, που διαμορφώθηκαν στη Νομαρχιακή της Μαγνησίας. Την Δευτέρα θα γίνει η εκλογή των οργάνων, θα προταθεί για Γραμματέας και έχει, όπως όλα δείχνουν, διαμορφωμένη πλειοψηφία.

Ενα από τα χαρακτηριστικά του Νίκου Πολίτη είναι η ταχύτητα. Σκέφτεται γρήγορα, μιλάει γρήγορα και ολοκληρώνει όσα αναλαμβάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, με μεθοδικότητα.

Στο “δωμάτιο της εξουσίας” είναι καινούργιος , δεν έπαιξε σε πολλά ταμπλό, παρά σε ένα, αλλά μάλλον πάτησε τα κατάλληλα κουμπιά. Η Νομαρχιακή θα κριθεί για όλα στην πορεία…  αλλά  το ερώτημα είναι “μοιραίο”.

Ομάδα δημιουργική, που θα προωθήσει αλλαγές ή “φράξια” του Ανδρουλάκη που καταλαμβάνει την εξουσία, όπως σαν κατηγορούν οι “σύντροφοι” σας;

“Τα περισσότερα παιδιά που εκλεγήκαμε είμαστε νέοι. Η αλήθεια είναι ότι πορευόμαστε όλοι μας πολλά χρόνια μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη και ήμασταν σταθερά δίπλα στις επιλογές του. Δεν είμαστε ούτε φράξια, ούτε “φρουρά” του προέδρου. Απλά , δεν είχαμε παρεκκλίνει πότε από τις θέσεις μας, που ήταν κοινές με του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όλοι μας τώρα θα κριθούμε από τι κομίζουμε στην πολική και στο ανοιχτό πεδίο των προκλήσεων.

Εμείς θέλουμε να ανταποκριθούμε και στις πιο παραδοσιακές ανάγκες που έχει ένα κόμμα, αλλά ταυτόχρονα να ανταποκριθούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει, να φτιάξουμε μια κομματική δομή που να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις αλλαγές. Έχουμε την ευθύνη της αλλαγής, του μετασχηματισμού. Πρέπει να μαθαίνουμε από τους παλιότερους, από τις εμπειρίες, τα θετικά τους και  τα λάθη τους και να βοηθηθούμε από όλους όσοι μας εκτιμούν και εκτιμούμε . Κανείς δεν μπορεί να ακυρωθεί και όλοι θα είμαστε εδώ για τον χώρο μας και την τοπική κοινωνία”.

Από που έρχεστε, τι έχετε στο μυαλό σας και ποιο το σχέδιό σας;  Πως παραμερίσατε τα “τοτέμ” του πολιτικού σας χώρου.

Ερχομαι από την ΠΑΣΠ , στο μυαλό μου έχω την ανασυγκρότηση του χώρου μας χωρίς πολιτικές εχθροπάθειες, αλλά και χωρίς εκπτώσεις στις κόκκινες γραμμές , δεν έχω σχέδια πολιτικής καριέρας και δεν παραμέρισα κανέναν . Δε νομίζω πως ένα πολιτικό καθοδηγητικό όργανο πρέπει να αποτελείται μόνο από στελέχη που έχουν κάνει έναν τεράστιο κύκλο. Είπαμε πως “είμαστε εδώ” και παλιοί σύντροφοι και νέοι, μας επέλεξαν. Η οπτική και η φιλοσοφία μας , θα κριθεί.

Τι δουλειά έχει ένας νέος σε ηλικία τεχνοκράτης,  σε ένα κόμμα; Και μόνο η λέξη “κόμμα” φέρει ένα αρνητικό πρόσημο για τους νέους ανθρώπους, που βρίσκονται μακριά από μηχανισμούς.

Μπορεί να ακουστεί … κάπως σε ένα κοινό,  αλλά ένας από τους άμεσους στόχους είναι να κάνουμε τον κομματικό φορέα της Μαγνησίας να λειτουργεί ψηφιακά. Εάν δεν εντάξουμε στο κομματικό σύστημα τις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές, που ανοίγουν πόρτες στη Δημοκρατία, θα το χάσουμε το παιχνίδι.

Σε ένα κόμμα διχασμένο στη Μαγνησία, πως θα φέρετε στο προσκήνιο την πολιτική μιας και σήμερα κυριαρχεί μόνο η παραπολιτική. Πως θα ανεβάσετε τα χαμηλά ποσοστά του;

Γνώμη μου-και θα ακουστεί κοινότοπο-  είναι πως κανείς δεν περισσεύει και δεν θέλουμε να περιθωριοποιήσουμε κανέναν. Ξεκινάμε σε νέες βάσεις με κόμμα ανοιχτό σε όλους. Βεβαίως ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ουδείς με το ζόρι δεν θα πιεστεί να αποδεχθεί αρχές δημοκρατίας και ενότητας.

Σε ότι αφορα την αύξηση των ποσοστών μας , να επισημάνω πως η πολιτική για μας είναι η καθημερινότητα. Εδώ ζούμε, εδώ μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και τα όργανα θα παρεμβαίνουν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο. Αυτή είναι η θέση μας. Εάν δεν μιλήσουμε, δεν θα ακουστούμε και εάν δεν ακουστούμε θα είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι. Δεν θα κρυβόμαστε για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις, για να μην χαλάσουμε καρδιές.

Μπροστά σας έχετε βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

Ναι, είναι μια περίοδος που σηκώνονται μανίκια γιατί θα δώσουμε όλο μας το βάρος στην εκλογή βουλευτή στο Νομό. Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας δεν εκπροσωπείται στη Βουλή είναι ένα πλήγμα.

Για τα αυτοδιοικητικά η άποψή μου είναι πως πρώτα βαδίζει η κοινωνία και “μιλάει” για τις επιλογές της και τα κόμματα “ακούν” και έπονται.

Η μικροκομματική ηθική της κομματικής ανωτερότητας είναι ολέθρια για την ίδια την έννοια της πολιτικής. Είμαστε εντελώς μακριά από αυτό το σκεπτικό. Ιστορία γράφουν οι ομάδες, τα πρόσωπα, οι άνθρωποι δίπλα μας και τα κόμματα είναι κάτω από την κοινωνία και όχι πάνω από αυτή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ