Η Εξωραϊστική ανοίγει, το καλοκαίρι ξεκινά – Πρεμιέρα με τη “Σμύρνη μου αγαπημένη”

Κάποιες από τις ταινίες που θα δούμε φέτος το καλοκαίρι ανακοίνωσε η Εξωραϊστική στα κοινωνικά δίκτυα. Στο επίσημο site αναφέρει πως η πρεμιέρα της φετινής σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου με την ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη” που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση.

Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Άλλωστε είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη ταινία επανακυκλοφορεί με ειδικό μοντάζ για τις θερινές κινηματογραφικές αίθουσες, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ένα σπουδαίο κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια και τη σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ.
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε: Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.

ΥΠΟΘΕΣΗ
H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Kentavros