Μνήμες του τραγικού δυστυχήματος στο Ριζόμυλο “ζωντάνεψαν” χθες στον Άρειο Πάγο  

Συζητήθηκε χθες στο Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα που αφορά την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο Ριζόμυλο, με θύματα τρία νέα παιδιά, η Ιωάννα και η Κατερίνα Κουτσιαρή, 18 και 21 ετών αντίστοιχα, από το Στεφανοβίκειο, καθώς και ο Φίλιππος Καπανιάρης, 20 ετών, από τον Ριζόμυλο.

Συγκεκριμένα η αίτηση αναίρεσης είχε κατατεθεί κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, σύμφωνα με την οποία, δεν έπρεπε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στον οδηγό της μοιραίας νταλίκας δημοσίας χρήσεως, που προκάλεσε το δυστύχημα, τον Ιούλιο του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος οδηγός είχε κριθεί εκ νέου ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, τον Μάρτιο του 2021, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.  Ωστόσο, η ποινή του μειώθηκε σε φυλάκιση 5,5 ετών, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το “παρών” στο Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου συζητήθηκε η υπόθεση, έδωσαν χθες οι γονείς των δύο κοριτσιών. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Μαΐου, καθώς υφίσταται ο κίνδυνος παραγραφής.