“Έδωσα έναν αγώνα δύσκολο μα και υπέροχο”

Του Γιώργου Ζώγα 

Μια πρωτόγνωρη εκλογική διαδικασία – με απόλυτη επιτυχία -ολοκλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την προηγούμενη Κυριακή, για την εκλογή του προέδρου του και της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, με τη συμμετοχή όλων των μελών του.

Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής, έλαβαν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες παλιά και -κυρίως- νέα μέλη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τριπλασίασε τις οργανωμένες δυνάμεις του, με την αθρόα συμμετοχή πολιτών που εγγράφηκαν ως μέλη, προκειμένου να εκλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο του Κόμματός μας.

Σε ό,τι με αφορά, έθεσα την υποψηφιότητά μου για την Κεντρική Επιτροπή, πιστεύοντας ακράδαντα πως έχει φτάσει η ώρα να εκπροσωπηθούν σε αυτήν, όσο το δυνατόν περισσότεροι σύντροφοι και συντρόφισσες ενεργοί και δρώντες, γειωμένοι με τις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας, συμμέτοχοι στις δυσκολίες και τις ανάγκες των συμπολιτών τους.

Έδωσα έναν αγώνα δύσκολο μα και υπέροχο.
Μοναχικό από μιαν άποψη, καθώς δεν χρησιμοποίησα, ούτε στηρίχθηκα σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, παραγοντισμούς και εσωκομματικούς μηχανισμούς για την εκλογή μου. Δε συμμετείχα σε καμιά “λίστα υποψηφίων” κατόπιν “συμφωνίας”, από αυτές που κατά κόρον κυκλοφορούν σε τέτοιες περιπτώσεις και που γνωρίζουν καλά όσοι έχουν πάρει έστω και μια φορά μέρος σε τέτοιες διαδικασίες.

Αντίθετα, στηρίχθηκα απολύτως στην εμπιστοσύνη και τη βοήθεια των συντρόφων μου σε όλη τη Θεσσαλία και στη στενή και ανιδιοτελή σχέση που έχουμε οικοδομήσει όλα τα χρόνια, με βάση τις ιδέες, τις απόψεις και το όραμά μας για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσές μου, απλόχερα μου ανταπέδωσαν αυτή την εμπιστοσύνη και με κατέταξαν στην ιδιαίτερα τιμητική θέση του πρώτου επιλαχόντα σε πανθεσσαλικό επίπεδο, με 301 ψήφους σε όλη την Περιφέρεια.
Ένα αποτέλεσμα οριακά αρνητικό σε ό,τι με αφορά, απολύτως ελπιδοφόρο και ενθαρρυντικό όμως δεδομένων των συνθηκών κάτω από τις οποίες επιτεύχθηκε.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και όλες από καρδιάς και να τους διαβεβαιώσω πως θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και της ευθύνης που μου ανέθεσαν. Τα πράγματα και οι στόχοι που έχουμε μπροστά μας να διεκδικήσουμε, είναι πολύ περισσότεροι από αυτά που έχουμε ήδη καταφέρει.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψηφίους μου και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που πέτυχαν την εκλογή τους. Οι αγώνες θα δοθούν μέσα στην κοινωνία, και μας περιμένουν όλες και όλους.