Φυλακές Βόλου: Χτύπησε Σωφρονιστικό Υπάλληλο γιατί πίστευε πως του “έριξαν” ποινή 16 ετών

“Φόβος” και τρόμος είναι ένας 20χρονος Αλγερινός στις Φυλακές του Βόλου, ο οποίος δημιουργεί συνεχώς επεισόδια. Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο γιατί επιτέθηκε και χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιά σωφρονιστικό υπάλληλο.

Όλα ξεκίνησαν από μια “συνηθισμένη σύρραξη” Αλγερινών και Σύρων στις φυλακές. Συνεδρίασε το συμβούλιο φυλακών για να επιβάλλει ποινές και ο 20χρονος, που είναι ήδη ένα χρόνο φυλακισμένος, κατάλαβε πως θα τιμωρηθεί με 16 χρόνια επιπλέον φυλάκισης. Επιτέθηκε φραστικά στον εισαγγελέα και όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον έπιασαν για να τον απομακρύνουν άρχισε να τους χτυπάει. Ο ένας χτυπήθηκε στο πρόσωπο.

“Ένα χρόνο προβλήματα που είναι στις φυλακές προβλήματα δημιουργεί. Μαλώνει μέχρι και με τους μάγειρες” δήλωσε στο δικαστήριο ο σωφρονιστικός υπάλληλος, με τον κατηγορούμενο να ζητάει συγγνώμη για τις πράξεις του.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δύο χρόνια και δύο μήνες με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να επισημαίνει πως εάν δεν αφήσει τα “νταηλίκια” στην άκρη και δεν γίνει υπόδειγμα, θα εκτίσει την ποινή με το πρώτο παράπτωμα.