Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε “χρίσμα” και “διάλεξε” φίλους

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε έναρξη προεκλογικής περιόδου από τον Βόλο. Εάν δεν ήταν οι ανεπιθύμητοι να του … χαλάσουν την εικόνα ενός … ατρόμητου πρωθυπουργού που δεν φοβάται να συνομιλεί και να ανταλλάσσει δύο λόγια με δικαίως διαμαρτυρόμενους για το επιβαρυμένο περιβάλλον πολίτες, όλα κινήθηκαν στο δρομολογημένο πλαίσιο.

Μόνο που το “ταμείο” έμεινε άδειο. Ανακοίνωσε πως η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Βόλου είναι δρομολογημένη, όπως και το ζήτημα του δικαστικού μεγάρου. Είπε πως ΘΑ δώσει εντολή στον υπουργό του -που προφανώς αγνοεί το θέμα- να επισπευσθούν οι μελέτες του Περιφερειακού , ενώ για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Σποράδων , θα δρομολογηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου. Για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του Βόλου έχει γνώση , όπως ενημέρωσε και καθησύχασε τους πάντες,  και ΘΑ καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και γιατρούς.

Και μπορεί ο Βόλος και ο Νομός να έμειναν με “άδεια χέρια” , αλλά ο μόνος κερδισμένος ήταν ο σε διαρκή προεκλογική περίοδο από την επόμενη μέρα των εκλογών,  δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος.

Για πρώτη φορά στα χρονικά,  σύσκεψη για ζητήματα του Νομού όπου συμμετέχει και ο Περιφερειάρχης , δεν πραγματοποιείται στο Διοικητήριο , αλλά στον δήμο.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του αποδεικνύοντας πως έχει τη ΝΔ στο “τσεπάκι” του, δεν καταδέχτηκε καν να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό στην Αγχίαλο, που ανήκει στον δήμο του.

Ο κ. Μητσοτάκης από την δική του πλευρά ήξερε τα μηνύματα των συμβολισμών και τα επιβεβαίωσε.

Ηξερε πως δίνει το “χρίσμα” και μάλιστα μια ημέρα που ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της δημοτικής αρχής Μπέου καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό πολίτη . Γιατί έτσι λύνουν οι νέοι εκλεκτοί του κ. Μητσοτάκη τις διαφορές τους… γιατί μπορούν να δρουν ανενόχλητοι και να πέφτουν στα “μαλακά”.

Η σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη απλά «επισημοποίησε» την πολιτική σχέση της Ν.Δ. με τον Α. Μπέο και ο κομματικός αρχηγός θέλησε να σύρει στο άρμα της στήριξης του δημάρχου και τους … ανυπότακτους.

Η σχέση πάντως του κόμματος με τον Α. Μπέο κρατάει πολλά χρόνια, από το 2014, όταν η μισή ΝΔ, με μπροστάρισσα τη Ζέτα Μακρή και τον Γ. Μουλά, ταυτίστηκε με πιο αποκρουστική εκδοχή του «συστήματος».

Ταυτίστηκαν με τον Α. Μπέο αυτοί που τάχα δεν ήταν “ελίτ” και “σάπιο πολιτικό σύστημα” . Ο Μπέος έκανε καταγγελίες περί πολιτικής σαπίλας , “λέρωνε” κόσμο και αυτοί χειροκροτούσαν γιατί ανήκαν … στο αγνό και άφθαρτο σύστημα και τα υποσυστήματά του. Οι εκφραστές του απόλυτου λαϊκισμού… δέθηκαν γερά και διέσυραν τον τότε υποψήφιο του κόμματος Μ. Μιτζικό.

Πέντε χρόνια μετά , όταν ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε στον Βόλο στις 3 Μαρτίου 2019, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κ. Αγοραστού, ξέχασε πως το κόμμα του είχε υποψήφια δήμαρχο με “χρίσμα” από τον ίδιο στις δημοτικές εκλογές. Στις 2 Ιουλίου , ερχόμενος πάλι στον Βόλο και ενώ οι δημοτικές εκλογές είχαν γίνει “αγκάλιασε” τον νικητή Α. Μπέο. Αναίρεσε ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό του !

Σήμερα , ο Κ. Μητσοτάκης “δήλωσε” με τις πράξεις του πως δεν τον ενδιαφέρει η χυδαιότητα , δεν τον ενδιαφέρει τι αντιπροσωπεύει ο Α. Μπέος και η δημοτική του ομάδα, δεν τον ενδιαφέρει η βία στον δημόσιο λόγο και όχι μόνο σε αυτόν.

Τον ενδιαφέρει μόνο  να φορά τον μανδύα του μεταρρυθμιστή, αλλά στην πράξη συναλλάσσεται με τον πολιτικό βούρκο.

Σήμερα, τον Κ. Μητσοτάκη δεν τον συνάντησαν σοβαρά στελέχη της παράταξής του , άνθρωποι με κύρος στην τοπική κοινωνία και δεν αναφερόμαστε στον Γ. Σούρλα. Ετσι  κι’ αλλιώς το γεγονός ότι δεν κάλεσε ένα ιστορικό στέλεχος ήταν απρέπεια.

Αναφερόμαστε σε στελεχιακό δυναμικό της παράταξης, εκπροσώπους θεσμών που δεν θέλησαν να κουβαλήσουν το στίγμα που τους χρέωσε ο … αρχηγός τους.

Τον υποδέχτηκαν όμως με θερμό εναγκαλισμό κάποια θλιβερά απομεινάρια ενός παρακμιακού “αστικού” Βόλου. Ο κ. Μητσοτάκης διάλεξε φίλους. Τώρα πια όλοι ξέρουμε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ