Παγκόσμια πρώτη έργων του Χρήστου Χατζή και του Norbert Palej στο Πορφυρογένειο της Αγριάς

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 20.00 στο Πορφυρογένειο της Αγριάς προσφέρεται στους φίλους της μουσικής μία μοναδική ευκαιρία.

Ο Χρήστος Χατζής, Βολιώτης στην καταγωγή με λαμπρή σταδιοδρομία στον Καναδά, όπου ζει και διαπρέπει ως συνθέτης και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, και ο Καναδοπολωνός Norbert Palej, επίσης καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο, θα παρουσιάσoυν έργα τους, τρία εκ των οποίων σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

Η συναυλία περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος διάλεξη των δύο συνθετών οι οποίοι θα μας εισαγάγουν στον μαγικό κόσμο της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.

Στη συνέχεια η Beverley Johnston, βιμπράφωνο/ηλεκτρονικά και στάμνα/ηλεκτρονικά, θα ερμηνεύσει από ένα έργο των δύο συνθετών και το Άξιον Εστί του δικού μας Γιώργου Κοντογιώργου.

Τα τρία έργα που θα ακουστούν μετά το διάλειμμα έχουν την παγκόσμια πρώτη τους. Είναι το Per somnum του Norbert Palej και το Εδέμ του Χρήστο Χατζή, ερμηνευμένα από το τρίο Δημήτρης Σέμσης, βιολί, Κώστας Σίσκος, κόρνο, Gulya Tulyaganova, πιάνο, και η σύνθεση Απόστιχα Μυστικά του Χρ. Χατζή σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη που θα ερμηνεύσει ο ψάλτης Βασίλης Αγροκώστας, τον οποίο συνοδεύουν οι χορωδοί Νίκος Χιώτογλου, Χρήστος Πανταζόπουλος, Ρισέλ Μέτα, Δημήτρης Καραγιάννης, Δημήτρης Μητρίτσας, Ελεάννα Βαρελά και Πάνος Κουκορίνης.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν κράτηση στα τηλέφωνα 6972085291 Κ. Πορφυρογένη και 6973793901 Απ. Αποστολάκης. Στα ίδια τηλέφωνα και οι τυχόν ακυρώσεις.

Η συναυλία θα μεταδοθεί επίσης διαδικτυακά και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος για την παρακολούθησή της. Θα τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται.