ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι δηλώσεις του

«Απολύτως απαράδεκτες και καταδικαστέες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για διακοπή του διαλόγου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Αναμένουμε την αντίδραση των συμμάχων και εταίρων μας που δεν μπορεί για μια ακόμη φορά να βασίζεται σε ίσες αποστάσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα, αλλά σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Επίθεση από τον Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε εξαπολύσει προσωπική επίθεση κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού. Σε μία οργισμένη αντίδραση ο Ερντογάν, αφού αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ξέσπασε: “Δεν υπάρχει για εμένα πλέον Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να κάνω μαζί του το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατιωτικής Συμμαχίας, δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω μαζί του”.

Νωρίτερα είχε πει: “Η Ελλάδα έχει κάνει δέκα βάσεις” ενώ αναρωτήθηκε “εναντίον ποιου στρέφονται αυτές οι βάσεις;”. Αφού είπε ότι δεν υπάρχει γι’ αυτόν Μητσοτάκης, πρόσθεσε: “Να δούμε τώρα τι θα κάνει αυτές τις βάσεις! Εμείς δεν στηριζόμαστε σε κανέναν σαν Τουρκία, αρκούμαστε στον εαυτό μας, έχουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε τώρα τι θα κάνει ο Μητσοτάκης”.

 

Πηγή: enikos.gr