Οι “αγάπες”, τα “λουλούδια” και τα δύσκολα που είναι μπροστά

Συντριπτικό το μήνυμα της ανανέωσης στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ , με τους προεδρικούς να “κατεβάζουν” 200 άτομα στις λίστες , έχοντας την απόλυτη κυριαρχία.

“Ψηλά” στην κατάταξη εκλέχθηκε ο κ. Δημήτρης Τσιμπανάκος, που ηταν και ο “αρχιτέκτονας”  της ανατροπής στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό.
Από τη Μαγνησία οι τρεις στους πέντε εκλεγέντες στην Κεντρική Επιτροπή ανήκουν στη νέα γενιά των στελεχών και στη Νομαρχιακή Επιτροπή καθώς και στις δημοτικές οργανώσεις του Νομού , η ανανέωση κινείται στο 60%, με την τάση Λοβέρδου να είναι απόλυτα εξαφανισμένη, ενώ η τάση του Γιώργου Παπανδρέου έχει περιορισμένη εκπροσώπηση στα όργανα.

Η Νομαρχιακή θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες με το βλέμμα τόσο στο προεκλογικό όσο και στο μετεκλογικό– σκηνικό, με άξονα την … «φυγή προς τα εμπρός».

Αυτό που αναμένεται , εφόσον η νέα γενιά ανέλαβε τα ηνία , είναι να ακουστεί η φωνή της με συγκεκριμένες προτάσεις, για τον Νομό και για την πρωτεύουσά του, αλλιώς η επάνοδος του πράσινου ήλιου θα αποδειχθεί απλά μια επιστροφή στο παρελθόν. Στο κακό παρελθόν, των χαμηλών εκλογικών πτήσεων.

Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα, μιας και το πολυδιαφημισμένο από τον πρόεδρό του “χρήσιμο κόμμα” δεν γίνεται με την σιωπή, χωρίς συγκρούσεις , χωρίς αναμέτρηση με τα προβλήματα. Η νέα Νομαρχιακή δεν θα κριθεί από την επανάληψη και την επανέκδοση των non paper του κόμματος, ούτε από τις “αγαπησιάρικες” δηλώσεις περί ενότητας.

Προφανώς και δεν εκλέχθηκαν για να “αγαπιούνται” και να “αγκαλιάζονται” με ότι λερώνει το στίγμα που ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης έδωσε στο συνέδριο. Παρ΄εκτός και εάν μετρήσουμε όσα ειπώθηκαν για λογια του αέρα…

Όσα δρομολογήθηκαν , δεν αφορούν μια εσωκομματική υπόθεση και στο πεδίο θα κριθούν οι πολιτικές, τα πρόσωπα, οι αξιακοί κώδικες και οι  κανόνες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ