David Bowie: Το πρώτο trailer για το ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στον θρυλικό performer

Το ντοκιμαντέρ καταφτάνει έξι χρόνια μετά από το θάνατο του καλλιτέχνη σε ηλικία 69 ετών ύστερα από 18μηνη μάχη που έδινε με τον καρκίνο του ύπατος.

Σύμφωνα με το comingsoon.net, το «Moonage Daydream» θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητα πλάνα του Bowie του οποίου το δημιουργικό, πνευματικό και μουσικό ταξίδι θα εξερευνηθεί ως μία κινηματογραφική οδύσσεια. Επίσης, θα έχει αφήγηση από τον ίδιο τον Bowie ο οποίος θα μιλάει για το πόσο φανταστική είναι η ζωή.

Το «Moonage Daydream» χαρακτηρίζεται ως μία καθηλωτική κινηματογραφική εμπειρία, του οποίο ο τίτλος προήλθε από το ομώνυμο τραγούδι του καλλιτέχνη που κυκλοφόρησε το 1971.

Σενάριο, σκηνοθεσία και μοντάζ έκανε ο υποψήφιος για Όσκαρ κινηματογραφιστής, Brett Morgan, ο οποίος εκτελεί και χρέη παραγωγού. Το 2015 είχε επιμεληθεί και την ταινία του Kurt Cobain, τραγουδιστή των Nirvana.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, o Morgan πέρασε τέσσερα χρόνια αναπτύσσοντας το έργο. Και σχεδόν δύο χρόνια σχεδιάζοντας το ηχητικό τοπίο, τα κινούμενα σχέδια και την παλέττα χρωμάτων.

«Η ταινία προσκαλεί το ακροατήριο να βυθιστεί σε ένα μοναδικό κόσμο που είναι ίδιος ο Bowie. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, από γενιά σε γενιά, ο Bowie μας δίδαξε ότι οι διαφορές μας ήταν τα δυνατά μας σημεία. Με το “Moonage Daydream”, ο Bowie μας παρέχει έναν οδικό χάρτη για το πως να επιβιώσουμε στον 21ο αιώνα, προσκαλώντας το κοινό να γιορτάσει την κληρονομιά και την διαρκή του επιρροή όσο ποτέ άλλοτε», αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη σύνοψη.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αδημοσίευτο οπτικό υλικό και εμφανίσεις από τα 54χρονη λαμπερή πορεία του στο τραγούδι. Μέσα στο “Daydream Moonage” ακούγονται 40 remastered τραγούδια του καλλιτέχνη. “Changes,” “Starman,” “Ziggy Stardust,” “The Jean Genie,” “All The Young Dudes,” “Life on Mars,” “Rebel Rebel,” “Fame,” “Young Americans”, “Golden Years.” κ.α., είναι μερικά από τα τραγούδια που ακούγονται στο φιλμ.

Αυτό σηματοδοτεί και το πρώτο project από το David Bowie Estate το οποίο αδειοδότησε στον Brett Morgan να πάρει υλικό από τη συλλογή τους.

Στο «Moonage Daydream» έκανε επίσης την παραγωγή ο επί χρόνια συνεργάτης του Bowie και μουσικός παραγωγός, Tony Visconti μαζί με τους Tracy Flannigan, Jenniei Amias, Lauren Ospala, James Smith και Helen Butcher.

Το «Moonage Daydream» λίγο πριν προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μετέπειτα, την άνοιξη του 2023 στο HBO και HBO iMAX, έκανε πρεμιέρα, τη Δευτέρα 23/5, στο Φεστιβάλ Καννών.

 

 

Πηγή: mikrofwno.gr