Γιαννακοπούλου: Οι δηλώσεις Ερντογάν είναι έξω από κάθε διεθνή γλώσσα συνεννόησης

Eπιεικώς «απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν περί διακοπής οποιασδήποτε επικοινωνίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Μιλώντας στην αίθουσα της Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως «οι δηλώσεις Ερντογάν είναι έξω από κάθε διεθνή γλώσσα συνεννόησης, είναι εκτός πλαισίου διπλωματικών κανόνων. Αναδεικνύει τον εκνευρισμό του κ. Ερντογάν, την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται και την επιθετικότητα της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα δεν παρασύρεται από τέτοιες δηλώσεις, είναι ισχυρή δύναμη στην περιοχή, με ισχυρές συμμαχίες και μέλος του ΝΑΤΟ. Είναι δύναμη ειρήνης και ευθύνης στην ευρύτερη περιοχή. Ας λάβουν και αυτά ως πρόσθετα αποδεικτικά του χαρακτήρα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, τόσο η ΕΕ, όσο και οι ΗΠΑ προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα».

Παράλληλα στάθηκε στην θέση του κόμματός της για την ανάγκη παύσης των εξοπλισμών προς την Τουρκία από ευρωπαϊκές χώρες. Όπως είπε, «ο κ. Ανδρουλάκης, έχει κατ’ επανάληψιν τονίσει ότι είναι αδιανόητο, άλλα Ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία που απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, που αποτελεί διεθνή ταραξία, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχει θέσει casus belli κατά ενός άλλου κράτους μέλους του ΝΑΤΟ. Όπως επίσης το ίδιο πρέπει να αναλογιστούν και οι ΗΠΑ σε σχέση με την αναβάθμιση των F-16.Δεν μπορεί μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, να εκφράζεται έτσι για μια άλλη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ».

Πηγή: newsbeast.gr